Upoznajmo Europsku uniju

Slika korisnika admin
impact_radionica_5
Adam VIDAS
"Europska" radionica u IMPACT - Europskom centru za međusektorsku suradnju

U IMPACT - Europskom centru za međusektorsku suradnju jučer je održano predavanje i radionica pod nazivom "Upoznajmo Europsku uniju" za učenike završnih razreda osnovne škole. Program je održan u organizaciji Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija RH i Županijskog savjeta za europske integracije Zadarske županije. Program ovogodišnjeg Europskog tjedna posvećen je najviše mladim ljudima, a građani će tijekom tjedna moći saznati mnogo korisnih podataka koji se odnose na korištenje značajnih fondova Europske unije.

Predavanje i radionicu vodile su suradnice Ministarstva vanjskih poslova, Zvjezdana Borovac i Sandra Tvrtković.

- Cilj ovog predavanja i radionice jest približavanje Europske unije mladim ljudima. Danas smo im pokazali neke osnovne značajke Europske unije, jezike koji se govore, povijest i zemlje članice, kazala je Zvjezdana Borovac, dodavši da su učenici kroz zanimljive radionice doznali više o Europskoj uniji. Europski tjedan u Zadarskoj županiji započeo je 26. travnja, a obilježavat će se do 9. svibnja.

Manifestacija svake godine uključuje niz različitih događanja u kojima sudjeluju županijski savjeti za europske integracije, lokalne nevladine udruge i pojedinci, tijela državne uprave, osnovne i srednje škole, kao i vodeća hrvatska poduzeća čiji doprinos i zalaganje u velikoj mjeri pridonose uspjehu cijelog projekta.

Završni događaj i svečano obilježavanje Dana Europe održat će se u subotu ujutro na Narodnom trgu kada će građani moći uživati u prigodnom dječjem zabavnom programu te revijalnom dječjem maratonu "Dječjim koracima u Europu", u organizaciji Atletskog kluba "Alojzije Stepinac".

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno