Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Čeka se novi natječaj

04.05.2011. 22:00
Čeka se novi natječaj


Neki od kandidata navode da je i kasno raspisivanje natječaja razlog što se Turistička zajednica našla u problemima. Žalbeni rok je trajao do sredine travnja, Vuleta je odustala, novi natječaj nije raspisan, a već je svibanj i što će se dalje događati s Turističkom zajednicom posve je neizvjesno


U Pagu je turistička  sezona počela, međutim još  uvijek nije imenovan direktor  Turističke zajednice. Turističko vijeće TZ-a Paga je u  ožujku za direktoricu imenovalo Dijanu Vuletu koja je  do tada obavljala dužnost  ravnateljice Centra za kulturu i informacije Pag.  Međutim, Vuleta je zahvalila  na novoj dužnosti i ostala je u  Centru.
– Dužnost direktorice Turističke zajednice nisam mogla prihvatiti iz osobnih razloga, ali ne samo zbog toga.  Da pojasnim, ugovor o radu  koji sam trebala potpisati u  roku od petnaest dana od  dana imenovanja nisam mogla potpisati jer do tada nije  stiglo očitovanje ministarstva  o valjanosti natječaja na koji  su se žalili neki od kandidata  pa mi je potpisivanje ugovora  o radu u takvim okolnostima  moglo nanijeti profesionalnu  štetu, navela je Dijana Vuleta.
Vuleta je 1. travnja sudjelovala u primopredaji  ključeva novog prostora Turističke zajednice u prizemlju  tornja Kneževog dvora.  Međutim, dužnost direktorice TZ-a nikada nije službeno preuzela. Kandidati koji  su podnijeli molbu za mjesto  direktora Turističke zajednice  Paga isticali su da su neki od  uvjeta natječaja protivni pravilniku Ministarstva turizma.  Na primjer, jedan od uvjeta  bio je tri godine iskustva na  rukovodećoj poziciji, ali nije  navedeno da se radno iskustvo odnosi na turizam.  Posebno sporan uvjet natječaja bio je ocjena prijašnjeg  poslodavca. Neki kandidati  koji samostalno obavljaju turističku djelatnost naveli su  da jedino sami sebi mogu dati  ocjenu jer su sami sebi poslodavci. No najveći je problem što takav uvjet nije  predviđen pravilnikom ministarstva.
Ministarstvo turizma je dostavilo  Gradu Pagu dopis  u kojem se navodi  da se imenovana  direktorica povukla  zbog osobnih razloga te da bi natječaj trebalo ponoviti. Promjene u Turističkoj zajednici  Paga počele su nakon što je u listopadu prošle godine dotadašnji direktor Slavko Pernar otišao u mirovinu. Gradonačelnik Paga Ante  Fabijanić je po  službenoj dužnosti  predsjednik  Skupštine i Turističkog vijeća, a nakon odlaska  Slavka Pernara u mirovinu  preuzeo je i dužnost direktora. Natječaj za novog direktora trebao je biti raspisan  do konca godine, no raspisan  je tek o ožujku. Neki od  kandidata navode da je i  kasno raspisivanje natječaja  razlog što se Turistička zajednica našla u problemima.  Žalbeni rok je trajao do  sredine travnja, Vuleta je  odustala, novi natječaj nije  raspisan, a već je svibanj i što  će se dalje događati s Turističkom zajednicom posve  je neizvjesno. Pag je dočekao  početak sezone bez direktora  Turističke zajednice što  otežava rad djelatnika TZ-a,  a ne mogu se organizirati ni  ljetni programi.