Biti ili ne biti Sonika protiv Dubrovnika

Slika korisnika admin
kk sonik-puntamika_kk vros darda_marko selin
Sebastian GOVORČIN
POBJEDA ILI A-2 LIGA - Marko Selin

Odluka o posljednjem mjestu koje vodi u A-2 ligu košarkaša past će vjerojatno večeras u Jazinama u dvoboju Sonik-Puntamike i Dubrovnika. Pobjeda od minimalno pet poena razlike Puntamičane će osloboditi te velike brige koja ih mori cijelu Ligu za ostanak, no s tim se sigurno neće složiti gosti iz Dubrovnika koji su s pojačanjima dovedenima nakon završetka osnovnog dijela uspjeli pobjeći s dna ljestvice. Dubrovačka svlačionica se dolaskom Bizace i Petkovića potpuno razbudila te su u kratko vrijeme od najvećih gubitnika u A-1 ligi postali protivnik kojeg se itekako želi izbjeći. U zadarskom taboru unatoč tome s optimizmom gledaju na utakmicu odluke, iako se oprez može iščitati iz svake rečenice trenera Marka Selina.

- Sitaucija pred gostovanje Dubrovnika je jasna. Treba nam pobjeda, ako je moguće s pet ili više razlike. Svjesni smo da je situacija takva kakva jest i teško je predvidjeti razvoj situacije u takvoj utakmici koja puno toga donosi, ali i odnosi. Trebat će nam obrana krvavih koljena, puno snažnija i čvršća nego ikad. Gosti i mi imamo isti cilj i stoga se može jedino očekivati velika neizvjesnost te borba do samog kraja utakmice.

Gosparima sve konce igre vuku novopridošli Bizaca i Petković.

- Njihovim dolaskom potpuno im se promijenila krvna slika. U osnovnom dijelu natjecanja bili su uvjerljivo posljednji i u mnogim utakmicama su poraženi s visokim razlikama. Ulaskom u Ligu za ostanak doveli su dva zvučna imena za okvire A-1 lige i napravili s njima pun pogodak. Vrlo brzo su sustigli ostalu konkurenciju te su se doveli u situaciju da odlučuju sami o sebi kao i mi. Igraju inteligentnu košarku, ne srljaju, čekaju greške protivnika te će biti teško bez velike borbenosti i angažmana doći u situaciju iz koje bi mi diktirali igru.

Kako zaustaviti Bizacu?

- On je kvalitetan igrač, koji definitivno zaslužuje pozornost, a s druge strane je težak za zaustaviti. Imamo tri opcije kako ćemo ga pokušati čuvati i cilj nam je svesti ga na što manji postotak šuta.

Imaju li igrači veliko psihološko breme na svojim leđima pred ovakve biti ili ne biti utakmice?

- Pokušavam ih kroz razgovore opustiti i vidjelo se protiv Darde kako se može takvim pristupom u napadu bolje pogađati. A da nije bilo onako dobre obrane onda bi zapelo i u napadu. Stoga je recept jednostavan. Neprelazna obrana daje snagu u napadu i to je jedini put s kojim možemo do pobjede - podvukao je Selin.

Raspored 9. kola: Sonik-Puntamika - Dubrovnik, VROS Darda - Alkar, Kvarner - Križevci.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno