Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Diler rekao optuženom kako mora kupiti svu količinu heroina!

04.05.2012. 22:00
Diler rekao optuženom kako mora kupiti svu količinu heroina!


Sva trojica su iza rešetaka zadarskog Istražnog centra od dana uhićenja sredinom lipnja prošle godine. Iz njihove kaznene evidencije, jučer pročitane na sudu, moglo se čuti kako je Ivković do sada neosuđivan, Miočić je tri puta pravomoćno osuđivan, dok je Palić osuđivan dva puta


Zašto sam kupio ovako veću količinu heroina? Nisam imao namjeru kupiti toliku količinu, već samo 20 do 50 grama, samo za svoje potrebe. Međutim, diler mi je rekao da moram kupiti sve ili ništa. A, kako je cijena bila povoljna, uzeo sam sve. To bi mi otprilike potrajalo nekih dva mjeseca – dodao je u petak u svojoj obrani na Županijskom sudu u Zadru pred Sudskim vijećem kojim predsjeda Dijana Grancarić, Nikola Palić (47) zvani Miš, otac desetero djece.
On je, naime, uz Milu Ivkovića (26) i 33-godišnjeg Šimu Miočića Pustolova optužen zbog dilanja heroina.
No, zbog korekcije optužnice tužitelja Slobodana Denone i nekih novih dokaznih prijedloga, suđenje je potom odgođeno za sljedeći tjedan.
Palić se, podsjećamo, prema optužnici tereti da je 22. lipnja prošle godine u Zagrebu Mili Ivkoviću i Šimi Miočiću prodao oko 100 grama heroina za 18 tisuća kuna. Policajci su mu još 9. kolovoza lani u autu i u bratovoj kući pronašli 209,96 grama heroina i novac za koji se sumnja da je zaradio dilanjem.
Uz njega kao trećeoptuženog u ovom slučaju, Ivković i Miočić se terete da su 22. lipnja lani u Rovanjskoj na izlasku s autoceste kod Maslenice u golfu zadarskih registracija, kojI je vozio Ivković, na podu ispod volana skrivali oko 100 grama heroina. Kako stoji u optužnici, heroin su namjeravali donijeti u Zadar, prepakirati i pomiješati s laktozom. Kod Ivkovića su policajci pronašli i novac za koji optužba smatra da je od dilanja TE su mu još u stanu u Zadru pronašli oko 100 grama heroina.
I dok je Nikola Palić još na početku suđenja iznio svoju obranu i rekao kako se ne osjeća krivim, Ivković se izjasnio kako se djelomično osjeća krivim za drogu pronađenu u autu, dok je za onu u stanu rekao kako se ne osjeća krivim. Miočić je naglasio da se ne osjeća krivim. Njih će dvojica svoje obrane iznijeti na kraju suđenja.
Sva trojica su iza rešetaka zadarskog Istražnog centra od dana uhićenja sredinom lipnja prošle godine. Iz njihove kaznene evidencije, jučer pročitane na sudu, moglo se čuti kako je Ivković do sada neosuđivan, Miočić je tri puta pravomoćno osuđivan, dok je Palić osuđivan dva puta.