Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Djevojčice iz Vruljice i dječaci iz Cicibana uvjerljivo najbolji

04.05.2012. 22:00
Djevojčice iz Vruljice i dječaci iz Cicibana uvjerljivo najbolji


Završnica malonogometnog prvenstva dječjih vrtića održana je jučer na igralištu NK Zadar, gdje je vladala prava sportska i navijačka atmosfera


Djevojčice iz Vruljice i dječaci iz Cicibana I pobjednici su 5. malonogometnog prvenstva dječjih vrtića Zadarske županije na kojemu je sudjelovalo preko 400 djece predškolskog uzrasta. Završnica malonogometnog prvenstva dječjih vrtića, u organizaciji Nogometnog saveza Zadarske županije, održana je jučer na igralištu NK Zadar, gdje je vladala prava sportska i navijačka atmosfera.
Nakon tri dana kvalifikacija, kako pojašnjava Miro Knežević, tajnik Nogometnog saveza Zadarske županije, jučer je na red došla i završnica. Male nogometašice i nogometaše na terenu su pratile i hrabrile njihove odgojiteljice. Na tribinama su bili roditelji, koji su pljeskom pratili sportske poteze svojih mališana.
Ivančica Smolić, odgojiteljica u Dječjem vrtiću Pinokio, kojeg u završici predstavlja ženska ekipa, ispričala nam je kako su dječaci teško podnijeli što vrtić u finalu predstavljaju djevojčice. Dječaci iz Pinokija izgubili su u kvalifikacijama. Taj poraz, toliko teško im je pao, neki od njih zalili su ga i suzama. Plasmanom u finale, djevojčice su Pinokiju osvijetlile su obraz.
Djevojčice u završici imao je i Dječji vrtić Vrška vila iz Vrsi. Odgojiteljica Davorka Kožul, kaže da su djevojčice ove godine bile zainteresiranije za nogomet od dječaka što je rezultiralo plasmanom u završnicu. Snagu su jučer čuvale u hladu, kako bi bile što ratobornije na terenu. Dječaci su bili ponosni na proboj svojih kolegica u završnicu prvenstva i glasno su bodrili svoje djevojčice. Oni nešto upućeniji u taj muški sport, bili su toliko odvažni, da su djevojčicama dovikivali upute s terena.
– Pokazat ćemo svima da nogomet nije samo muški sport, vikale su djevojčice prihvaćajući ipak muške upute s terena i tribina.
Suzana Medanić, odgojiteljica u privatnom Dječjem vrtiću Maslačak, pohvalila je uspjeh muške ekipe koja je prvi put u završnici prvenstva dječjih vrtića u nogometu. Iako su dječaci skrivali tremu i uzbuđenje, odgojiteljice su nam otkrile da mnogi od njih noćima već dobro nisu spavali od uzbuđenja, a svakoj utakmici pristupaju krajnje ozbiljno kao pravi profesionalci.
Za razliku od djevojčica kojima je nogomet razbibriga i rekreacija, ali i prilika da pokažu kolegama da su i one vješte s loptom, dječacima je nogomet mnogo više, nogomet im je san! Ambicije ne kriju, uzore imaju… Messi, Ronaldo, Xavi… dječaci sanjaju da budu kao oni.


Rezultati




Dječaci
1. Ciciban I
2. Bubamara Benkovac
3. Duga
4. Leptirići i Bibinje
Djevojčice
1. Vruljica
2. Pinokio
3. Maslačak (Sunce)
4. Vrška vila Vrsi