Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Osmi ili jedanaesti, nije svejedno

04.05.2012. 22:00
Osmi ili jedanaesti, nije svejedno


Nikad se ne zna kako će Prva liga izgledati sljedeće sezone – naglašava Dalibor Zebić


Još Karlovac i Osijek pa gotovo. Sezona koja će se na Stanovima pamtiti po pobjedama nad Hajdukom i Dinamom prošle jeseni te sjajnim izvedbama Ivana Santinija na kraju će dobiti prolaznu ocjenu. Za koju ocjenu više trebat će pobijediti Karlovac i isto pokušati u Osijeku. Iako je Dugopolje odlukom o neulasku u Prvu HNL mnogima donijelo olakšanje, pa i Zadru, na Stanovima posljednjih 180 minuta žele završiti u pozitivnom ritmu.
– Nadam se da se igrači neće previše opustiti sada kada je jasno da nećemo ispasti iz Prve lige – kaže Dalibor Zebić, trener, pred današnji dvoboj s Karlovcem.
Opustili se ili ne, sve osim tri boda protiv pretposljednje momčadi lige bio bi veliki kiks.
– Karlovac je uz sve probleme nekako uspio izgurati sezonu i na tome im treba čestitati. Ni mi ni oni nemamo motive koje smo imali u nekim prethodnim međusobnim utakmicama kada je svaki bod bio itekako bitan. Unatoč tome očekujem da naša pobjeda neće biti upitna. Trenutačno smo kvalitetnija momčad od njih i trebamo sezonu domaćih utakmica završiti na pravi način.
Zadar je već u planovima za sljedeću sezonu pa će dvoboji protiv Karlovac i Osijeka biti i test za nekolicinu igrača čiji je ostanak upitan.
– Igrat ćemo s Bilenom i Kovačevićem u zadnjoj liniji od prve minute jer želimo vidjeti koliko se na njih možemo osloniti u budućnosti. Obrana nam posebno bitna jer je Jonjić na posudbi i on se vraća u Hajduk. S Prahićem i Fuštarom smo se dogovorili samo za proljetnu polusezonu tako da trebamo dobro vidjeti kako ćemo posložiti zadnju liniju sljedeće sezone.
Trebat će posložiti i napad jer Zadar postiže vrlo malo golova. Za 27 postignutih pogodaka 39 osvojenih bodova su odličan učinak.
– Kada je riječ o napadu svjesni smo problema koji imamo u realizaciji. Ovu smo sezonu izgurali, u prvom dijelu vukao nas je Santini, a na proljeće smo zabili onoliko koliko je bilo potrebno za mirnu završnicu. Za sada je rano za najave o tome na koga računamo, a kome ćemo reći da može potražiti novu sredinu.
A novu sredinu gotovo sigurno ovo ljeto potražit će i povratnik Marin Tomasov.
– Svi znamo njegove kvalitete i jasno je da on može igrati u jačem klubu od Zadra. Ipak, naša je želja da odigra koliko bude mogao ove posljednje dvije utakmice. To može pomoći i nama i njemu, posebno kada se zna da u nastavku sezone uopće nije igrao.
Zadar je momčad koju prati sindrom borbe “za nešto”. Naime, svaki put kada bi se momčad sa Stanova našla u sigurnoj poziciji uslijedile bi lošije izvedbe, pa bi se ponovno palo za pozicije s kojih s može samo spašavati ostanak u ligi.
– Nije da se nemamo za što boriti jer želimo završiti ovu sezonu na što boljoj poziciji na ljestvici. Osmo ili deveto je mjesto je realan cilj koji možemo ostvariti. Uostalom, nikad se ne zna kako će Prva liga izgledati sljedeće sezone – zaključuje Zebić.
Vjerojatni sastav: Gluić – Bilen, Kovačević, Jonjić – Bilaver, I. Tokić, Begonja, Banović, Ćurjurić, Vasilj – Tomasov – Mršić.


Lučko ispalo




U prvoj utakmici 29. kola Prve  HNL Lokomotiva i Lučko na Maksimiru su sinoć odigrali 2:2. Poveli  su gosti u 23. minuti golom Pejića, a  dvije minute kasnije izjednačio je  Brozović. Novo vodstvo Lučkom donio je Rak u 58. minuti da bi u 62.  minuti konačnih 2:2 postavio  Škvorc. S obzirom da za 12. Rijekom  zaostaje četiri boda Lučko je prije  posljednjeg kola ostalo bez šansi za  ostanak u Prvoj HNL.