Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Remi za oproštaj od Stanova

04.05.2012. 22:00
Remi za oproštaj od Stanova


Na oproštaju od Stanova za ovu sezonu igrači Dalibora Zebića su protiv Karlovca odigrali tek remi protiv momčadi koja je praktički već drugoligaš, a taj jedan osvojen bod mogao bi se gledati i kroz pozitivniju prizmu zbog činjenice da su Karlovčani do 63. minute imali lagodnu prednost od 2:0 koju su domaći igrači ipak uspjeli u preostalom vremenu anulirati.
Prve prilike pripale su domaćim nogometašima tj. Ivančiću koji je u čak tri navrata izašao pred gostujućeg vratara Kalinića, no sa istim neučinkovitim epilogom. U 9. minuti probio je po desnoj strani te iskosa prišao Kaliniću na tri metra te mu praktički dodao loptu u naručje. U 11. minuti Ivančić je izbio sam iza obrane Karlovca te oči u oči sa Kalinićem ponovno podbacio, pucavši u njega. Tri minute kasnije Ivančić po treći put probija zadnju liniju Karlovčana, uspio doći na nekih sedam-osam metara desno iskosa ispred Kalinića te i tada pokušava udarcem koji je prohujao pored vratnice.
Ono što nisu iskoristili Zadrani, iz prvog pokušaja je pošlo za rukom gostima koji su u 15. minuti pomalo sretno poveli.
0:1 – Sopčić
Sopčić je prošao desnom stranom, ušetao u kazneni prostor Zadra te se odlučio na dodavanje na prvu stativu. Lopta nije stigla do njegovih suigrača, ali mu je zato uvelike pomogao Fuštar koji ju je nespretnim uklizavanjem uspio ubaciti iza leđa Tomislava Gluića.
Pritisnuli su ponovno Zebićevi igrači u 19. minuti preko lijevog krila odakle je dobro ubacio Šare za Mršića koji je opalio iz prve sa nekih 10 metara točno u Kalinića. Kalinić je loptu koja i nije bila tako silovita uspio ispustiti iz svojih ruku, dočepao je se Begonja koji je pokušao ubaciti loptu u mrežu, no vratar gostiju je ovog puta bio puno prisebniji.
Osim posjeda lopte koji je deblo bio na strani Zadrana nešto konkretnije nisu uspijevali napraviti praktički do pred kraj prvog poluvremena kad je uslijedio novi hladan tuš na Stanovima.
0:2 – Vrnoga Gregorio
Dok su više od 20 minuta Zadrani lutali u igri tražeći preko bokova rješenje za izjednačenje, gosti su strpljivo vrebali trenutak opuštenosti u redovima domaćina. I taj trenutak je stigao u 42. minuti kad je Bektaši iskoristio prostor u jednoj polukontri te kroz sredinu pronašao pravu loptu iza leđa zadarske obrane koju je Vrnoga Gregorio, prebacivši loptu preko istrčalog Gluića, majstorski iskoristio za povećanje vodstva Karlovca na 2:0.
U drugih 45. minuta Zebić je krenuo sa hokejaškom izmjenom tj. odmah je iskoristo sve tri zamjene te su na travnjak istrčali svježi Rašo, Surać i Hrvoje Tokić. Ovaj potonji se u 47. minuti našao u dobroj prilici, na nekih deset metara od Kalinića imao je priliku za udarac, no u toj nakani nije na kraju zbog svoje nespretnosti i uspio.
Na novu nekakakvu opasnost pred golom Kalinića čekalo se sljedećih 15 mniuta. U toj 60. minuti vrijedno je bilo zabilježiti Mršićev udarac sa vrha šesnaesterca koji je bio neloš, no neprecizan da bi doveo Zadar u priliku za povratak u utakmicu.
1:2 – Rašo
Unatoč tome što je izgledalo da Zebićevi igrači nisu u stanju naškoditi Karlovčanima, uslijedilo je poravnanje rezultata u samo sedam minuta igre. Domaći trener izgleda je imao dobar nos za igrača preokreta. Pronašao ga je u Raši koji je vrhunski iskoristo minute na njisturenijoj poziciji zadarske momčadi.
Igrala se 63. minuta kad je nakon kornera sa desne strane u velikoj gužvi u petercu Karlovčana snalažljivost demonstrirao mladi Rašo. On je nakon pokušaja Tokića i Mršića koje je amortizirao Kalinić uspio ugurati nekako loptu u mrežu gostiju te tako podigao radnu temperaturu svoje momčadi.
2:2 – Rašo
Isti igrač bio je efikasan u sljedećoj opasnoj akciji Zadrana u 70. minuti. Surać je prebacio obranu gostiju praktički sa centra te je odlično poslužio Tokića koji je uspio nekako gurnuti loptu ispred Kalinića na vrhu šesnaesterca sve do usamljenog Raše koji nije imao problema gurnuti loptu u praznu mrežu Karlovčana. Vjerojatno bi bio kazneni udarac za Zadar da lopta nije došla do Raše, jer je Kalinić zakačio Tokića nakon dodavanja, no iskusno je sudac Horvat pustio prednost koja je donijela Zadranima poravnanje rezultata.
Igra se nakon tog izjednačujućeg gola Raše bitno smirila barem što se prilika tiče. Očekivao se još jači nalet Zadrana koji su se brzo vratili iz velikog minusa, no izostala je potrebna ubojitost te se utakmica više uspavala nego uzburkala. Malo buđenje doživjela je obrana Zadrana koja je moralau 88. minuti čupati loptu van okvira svog gola nakon Jelićevog udarca glavom koji se nalazio na tek dva metra udaljenosti od Gluića. Srećom, bod sa posljednjeg ovosezonskog domaćinstva je uspješno spašen od tsrane prisebnog zadarskog vratara.


 ZADAR – KARLOVAC 2:2 (0:2)


Strijelci: Sopčić – 0:1 15′, 0:2 – Vrnoga Grigorio 42′, 1:2 – Rašo 63′, 2:2 – Rašo 70′.
ZADAR – Igralište na Stanovima. Gledatelja: 500. Suci: Marin Horvat (Čakovec), pomoćnici: Dražen Pejić i Mario Živković (oba Vukovar). Žuti kartoni: Štefančić, Vrnoga Gregorio  (Karlovac).
ZADAR: Gluić 6, Gržan 6, Bilen 5,5, Jerbić 5,5, Fuštar 5, Šare 5 (Rašo od 45.’ 7,5), Ćurjurić 5,5, Begonja 6, Mršić 5,5, Ivančić 5 (H. Tokić od 45.’ 6,5), Tokić 5,5 (Surać od 45.’ 6,5). Trener: Dalibor Zebić.
KARLOVAC: Kalinić 5,5, Amić 6, Pažin 6, Jelavić 6, Dedić 5,5 (Anić od 73.’ 6), Štefančić 6 (Jelić od 73.’), Sopčić 6,5 (Bubalo od 70.’), Kurtin 5,5, Bektaši 6, Krznarić 5,5, Vrnoga Gregorio 6,5. Trener: Sanjin Lucijanić.