Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Turisti će gledati okoliš čisti

04.05.2012. 22:00
Turisti će gledati okoliš čisti


Članovi KUD-a “Sv. Lovre” odazovu se s velikom željom akciji uređenja svoga mjesta, a posebno lokacija koje se posjećuju za vrijeme turističke sezone. Cilj ove akcije je urediti okoliš crkvice sv. Jakova


Zajedničkom akcijom članovi KUD-a “Sv. Lovre” iz Vrsi nastavili su sa svojim redovitim godišnjim aktivnostima te iskoristili lijepo i sunčano vrijeme za još jednu akciju čišćenja i uređenja starih sakralnih objekata na svom području.
Naime, nakon dvogodišnjeg čišćenja ostataka crkvice sv. Lovre koja se nalazi nedaleko od plaže Ričina, ovaj put odlučili su se na čišćenje okoliša crkvice sv. Jakova, koja se nalazi na predjelu Zukava, svega pedesetak metara od obale.
Kada su u pitanju ovakve i slične akcije svi članovi KUD-a “Sv. Lovre” odazovu se s velikom željom akciji uređenja svoga mjesta, a posebno lokacija koje se posjećuju za vrijeme turističke sezone. Cilj ove akcije je urediti okoliš crkvice sv. Jakova te počistiti oko ogradnog zida, posjeći raslinje, pokositi travu, kao i prikupiti razbacano smeće i kamenje.
U akciji je sudjelovalo tridesetak mještana Vrsi, koji su s velikom motivacijom pristupili uređenju, a kako to obično i biva, nije falilo ni dobre zabave.
Odmah na početku radova dalo se naslutiti kako će ovo biti radna akcija puna dobre atmosfere, a pored toga i akcija u kojoj će se napraviti jako puno posla.
Oni nešto stariji nakon odrađenog posla i umora bili su zaduženi za pjesmu, dok su mlade snage predvođene Šimom i Markom Stojak odradile jako puno posla oko čišćenja i paljenja korova. Veliki doprinos akciji dale su mlade članice KUD-a “Sv. Lovre” Monika Maraš i Iva Stošić koje su prikupljale odrezano granje.
Vidjelo se da KUD-u nije cilj samo njegovanje tradicijskih običaja, nego i lijep izgled mjesta i njegovih kulturno-povijesnih spomenika.
Pokazala se ljubav i posvetila pažnja starim sakralnim objektima te će i turisti moći vidjeti kako se Vršani ponose svojim mjestom.
Radovi su okončani pjesmom i okrjepom koju su pripremili Ćiril Perinić Ćiro i Marijana Stojak Ćokolova.
Stara crkvica sv. Jakova dobila je ljepši okoliš i bolju vidljivost s obale. Među sudionicima akcije moglo se čuti da će i ubuduće nastaviti s ovakvim akcijama.