Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U lijepom osmijehu pola zdravlja

04.05.2012. 22:00
U lijepom osmijehu pola zdravlja


Dr. Linda Greenwall je štićenicima na jednostavan i prihvatljiv način objasnila važnost održavanja zdravlja zubi i usne šupljine, a prethodno ih je animirala pitanjima o broju i nazivima zubi, o duljini i pravilnom načinu četkanja te važnosti očuvanja zdravlja zubi


Kad si mali imaš 20 zubi, a kad si veliki 32. Zubi nam trebaju da bismo mogli jesti, a peremo ih da budu čisti i da imamo lijep osmijeh. I, naravno, da ne bismo dobili karijes pa ostali bez njih.
Ovo su neka od razmišljanja štićenika Doma za odgoj djece i mladeži Zadar na temu prevencije u dentalnoj medicini koja su podijelili s dr. Lindom Greenwall, predsjednicom Dental Wellness Trust u Velikoj Britaniji.
Naime, kako se 4. i 5. svibnja u Zadru održava kongres europskih stomatologa “Aesthetic dental moment”, nekoliko stomatologa, sudionika kongresa, je na inicijativu dr. Linde Greenwall jučer posjetilo Dom za odgoj djece i mladeži Zadar.
Cilj posjeta bio je edukacija štićenika o pravilnom načinu održavanja oralne higijene.
Dr. Greenwall je štićenicima na jednostavan i prihvatljiv način objasnila važnost održavanja zdravlja zubi i usne šupljine kao važne karike u održavanju općeg zdravlja organizma. Prethodno ih je animirala pitanjima o broju i nazivima zubi, o duljini i pravilnom načinu četkanja te važnosti očuvanja zdravlja zubi, a štićenici su pokazali dobru informiranost te zanimanje za temu.  
Svatko od njih dobio je četkicu za zube i zubni konac te su kroz zanimljive radionice individualnim pristupom dobili i praktične upute kako na pravilan i učinkovit način prati zube.
Osim dr. Linde Greenwall Dom za odgoj djece i mladeži Zadar posjetili su i organizator kongresa dr. med. dent. Hrvoje Starčević te prof. dr. sc. Dubravka Knezović Zlatarić i dr. med. dent. Mirko Soldo sa Stomatološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.