Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Gospodarstvo u prvom planu

Autor: Siniša Klarica

04.05.2013. 22:00
Gospodarstvo u prvom planu

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Koalicija HSS-HSP-BUZ  predstavila je HSP-ovca dr. Radu Škaricu kao svog kandidata za župana Zadarske županije. Kao što je poznato, Škarica je u pretprošlom mandatu bio zamjenik zadarskog gradonačelnika, a u prošlom gradski vijećnik i potpredsjednik Gradskog vijeća Zadra.
Šef zadarske neurokirurgije najavljuje prioritetno oživljavanje gospodarstva koje će pridonijeti otvaranju novih radnih mjesta.
– U tom smislu, radit ćemo na poboljšanju investicijske klime te razvoju postojećih gospodarskih zona, razvoju županijske infrastrukture s posebnim naglaskom na rubne dijelove županije, poticanju gospodarskog razvitka s naglaskom na malo i srednje poduzetništvo i obrtnike, razvoju zelenog poduzetništva te korištenju EU fondova za razvoj gospodarstva, rekao je Rade Škarica
Nazočnima se obratila i nositeljica liste za Gradsko vijeće Zadra, nekadašnja predsjednica županijske skupštine Irena Devčić. Koalicija na ovoj razini ne ide s vlastitim kandidatom za gradonačelnika, ali Devčić misli da se bez te iste koalicije neće moći sastaviti vlast u gradu. Prioritet suradnje bit će smanjenje cijene gradskih vrtića.