Kristina Erlić prva predsjednica škabrnjskih "Katarina"

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Kristina Erlić, škabrnjska donačelnica, prva je predsjednica općinskog odbora Zajednice žena HDZ-a Škabrnja "Katarina Zrinski". Erlić nije krila oduševljenje što su joj brojne žene okupljene u atriju škole iskazale podršku i izabrale je za ovu važnu ulogu u društveno-političkom životu.

- Biti članicom jedne tako važne i brojne organizacije žena, kao što je Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski", velika je čast, ali i velika odgovornost, kazala je Erlić.

- Sve su žene Katarine. U našoj povijesti bilo je puno hrabrih Katarina, od Katarine Zrinski do majki hrabrosti, Kate Šoljić i Eve Šegarić. Divim se tim hrabrim ženama sa željom da nastavimo tradiciju ljubavi i žrtvi prema domovini i radu za sve naše ljude kako bi naša Hrvatska stala na noge i zasjala u punom sjaju, kazala je Nevenka Marinović, predsjednica županijske Zajednice žena.

Prvi čovjek HDZ-a Zadarske županije, Božidar Kalmeta, posebno se osvrnuo na činjenicu da su žene temelj obitelji i da će škabrnjska Zajednica žena afirmirati njihovu ulogu u cilju podizanja svijesti o neprihvatljivosti isključenosti žena iz procesa političkog odlučivanja na lokalnim razinama.

- Ovdje u škabrnjskom Vijeću, kao i u drugim općinama, gradovima i županijama te u Hrvatskom saboru nakon sljedećih izbora sjedit će 40 posto žena, poručio je Kalmeta.

Načelnik Nediljko Bubnjar izrazio je zadovoljstvo osnivanjem ove zajednice koja će HDZ-u Škabrnja dati dodatni poticaj za kvalitetan i uspješan rad.

Osim predsjednice Erlić, članice škabrnjskog odbora Zajednice žena su: Eva Bilaver, Marina Škara, Azra Jurić, Lucija Kamber, Marijana Žilić, Ivana Škara, Nevenka Kresoja, Cicilija Justić, Nada Gospić i Ivana Brkić.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno