Ulaganje u odgoj i obrazovanje je najisplativije

Slika korisnika admin
Velimir BRKIĆ

Osnovna škola Starigrad, u kojoj nastavu pohađaju učenici iz Selina, Starigrad-Paklenice i Tribnja, otvaranjem pete po redu likovne izložbe pod ovogodišnjim nazivom "Zidnjaci moje bake" autorice Nataše Dokoza, te prigodnim programom u sklopu kojeg je općinski načelnik Krste Ramić vrijednim knjigama nagradio devet najuspješnijih učenika, kao i dodjelom zahvalnica i diploma, obilježila je Dan škole. KUD-u Podgorac je i ove godine uveličalo školsku svečanost.

- Koje su najljepše uspomene iz djetinjstva, pitamo se ponekad, kao već odrasli ljudi, zapitala je ravnateljica Jadranka Marasović na otvaranju likovne izložbe u hotelu Alan.

- To su neizostavno mirisi domaće kuhinje, dani provedeni u djedovoj i bakinoj kući, ručak koji se kuha na starom štednjaku i božanstveno miriše, pucketanje drva u staroj peći i slike. Čudesne vezene slike po zidovima. Slike koje govore, zidnjaci, odgovorila je Marasović.

Bila su to i vremena, kaže, u kojem se sve radilo bez žurbe, a ipak na vrijeme, vremena u kojem nije bilo televizije, facebooka i SMS-a.

Peta je ovo godina zajedničkog druženja roditelja i učenika u likovnoj radionici i stvaranja likovnih radova u cilju očuvanja kulturne baštine podvelebitskog kraja i njezinoga predstavljanja široj javnosti.

Potom su podijeljene diplome i zahvalnice za sudjelovanja na raznim natjecanjima, natječajima i smotrama.

U ime Općine Starigrad, načelnik Krste Ramić, vrijednom knjigom nagradio je 9 najuspješnijih učenika. Knjigu su dobili Duje Marasović, Anja Bušljeta, Marija Dokoza, Amelie Anić, Dominik Vukić, Lucija Tomić, Laura Smokrović, Ivan Bušljeta i Lovre Marasović.

- Osim ulaganja u osnovnu infrastrukturu i gospodarstvo, ulaganje u odgoj i obrazovanje naše mladeži u cjelokupnoj vertikali za nas je najisplativija investicija u bolju budućnost, poručio je Ramić.

Nagrađeni i pohvaljeni učenici
Nagrađeni učenici: Duje Marasović, 1. razred, Anja Bušljeta, 2. razred, Marta Parić, 3. razred, Dominik Vukić, 4. razred. Pohvaljeni učenici: Karla Bušljeta, 1. razred, Bruno Čurman Kovačević, 1. razred, Duje Špalj, 1. razred, Matko Jurlina, 2. razred, Niko Milovac, 2. Razred, Petra Smokrović, 3. Razred, Ivano Bucić, 3. Razred, Iva Tomić, 3. razred, Lovre Dokoza, 4. razred, Bartol Dragičević, 4. razred, Šime Jurlina, 4. razred, Anna Tesla, 4. razred, Sara Vukić, 4. razred PŠ, Rafael Milovac, 4. razred.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno