Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Lufthansa pokrenula liniju za Zadar, sletio prvi zrakoplov

05.05.2018. 13:58
Lufthansa pokrenula liniju za Zadar, sletio prvi zrakoplov


Slijetanjem Lufthansinog zrakoplova Airbus A 320 danas nešto prije podne uspostavljena je prva zrakoplovna linija Frankfurt- Zadar. Tako će Zadar dva puta tjedno, subotom i nedjeljom, biti povezan s jednim od najvećih zrakoplovnih čvorišta u svijetu.
Peter Pullem, viši direktor prodaje Lufthansa Groupe za Srednju, Istočnu i Jugoistočnu Europu kazao je kako je vrlo ponosan jer je otvorena nova ruta iz Lufthansinog najvećeg čvorišta, Frankfurta.
– Zadar nam je jedan od najvažnijih gradova zbog turizma, dolazaka i odlazaka. Još 25. kolovoza 1967 uspostavljen je prvi Lufthansin let koji je povezao München i Zagreb i od tada imamo povećanje letova između Hrvatske i Njemačke. Baš iz tog razloga otvoren je novi let iz Frankfurta prema Zadru, kazao je Pullem dodajući kako putnici iz Frankfurta mogu ići prema čak 300 različitih destinacija diljem svijeta.
Osim toga napomenuo je kako se povećava i broj linija prema Münchenu na tri linije tjedno, dok će zrakoplovi Lufthansa Group u kojoj su Swiss, Austrian i Brussels Airlines te EuroWings imati 17 linija tjedno koje kreću iz Zadra. 
Josip Klišmanić, direktor Zračne luke Zadar kazao je da je ponosan što je jedna od najuglednijih svjetskih aviokompanija Lufthansa, koja je i dugogodišnji partner zadarske zračne luke, uvela još jednu atraktivnu liniju.
– Bitno je naglasiti da je Frankfurt jedno od najjačih zrakoplovnih čvorišta u svijetu te tako imamo izravan spoj iz Zadra s cijelim svijetom. Razvojem naših odnosa s Lufthansom mi smo došli do 20 posto udjela Lufthansa Group u svim putnicima koji prolaze kroz Zadar i na to smo iznimno ponosni te vjerujemo da će taj broj i dalje rasti. Nadam se da je ovo tek druga od destinacija u nizu koje ćemo uspostaviti s Lufthansom, istaknuo je Klišmanić.