Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Niti pola nije donijela metropola

05.05.2019. 16:49
Niti pola nije  donijela  metropola


Zadar se iz metropole nije uspio vratiti niti s pola plijena. U 23. kolu  Druge HNL Dinamo II je na igralištu Hitrec-Kacian slavio rezultatom 2:1.  Zadar je bo vrlo blizu osvajanju jednog boda u ovom dvoboju, po prikazanoj igri i prilikama su ga svakako i zaslužili. Međutim, računica je jednostavna, Dinamo II je dvaput pogodio, dok je to Zadranima za nogom  pošlo jedanput. Modri su poveli golom Leona Šipoša u 39. minuti, a izjednačio je Zvonimir Begić u 45. Pogodak vrijedan troboda za domaćine je  zabio Mario Ćuže u 66. minuti. Zadar je, pogotovo u drugom poluvremenu imao niz vrlo dobrih prilika, ali, što vratar Jurić, što manjak sreće, rezultirali su time da momčad sa Stanova jučer nije uspjela zabiti više od  jednog pogotka. Bez obzira na poraz Zadrani se u Zagrebu protiv druge  momčadi Dinama nisu osramotili, ali očito još ima puno prostora, pogotovo u realizaciji, na kojem treba dodatno poraditi.
Begićevo poravnanje
U 5. minuti opasna situacija pred vratima "modrih". Župan je iz slobodnog udarca s desne strane ubacio loptu u šesnaesterac domaćih, ali  unatoč pokušajima, Zadrani nisu uspjeli loptu sprovesti u mrežu. Igrala  se 14. minuta kada je Župan izveo korner, a najviši u skoku bio je Tokić.  Njegov udarac glavom blokirao je netko iz obrane Zagrepčana. Minutu  kasnije priliku ima Dinamo II i to Šipoš koji petom s pet metara ne uspijeva dovesti svoju momčad u vodstvo. U 22. minuti nakon kornera "modrih", Šipoš je opalio s 20-ak metara, ali Bender je siguran. Dinamo je u  tim trenucima imao prividnu terensku inicijativu, ali bez većih prigoda,  dok su Zadrani čekali svoju priliku iz kontri. Igrala se 35. minuta kada je  Katuša ubacio s desne strane u sredinu za Repića koji se nije najbolje  snašao u izglednoj situaciji. I onda je domaćin poveo u 39. minuti. Marin  Leovac je ubacio oštru prizemnu loptu s lijeve strane, a Leon Šipoš se  najbolje snašao u šesnaestercu Zadra i loptu poslao u mrežu iza leđa nemoćnog Bendera – 1:0. I kada su već svi mislili da će se na odmor otići s  minimalnom prednošću domaćina, Zadar je izjednačio. Asistent je bio  kapetan Dragan Župan koji je loptu ubacio s desne strane. Na suprotnoj  vratnici loptu je prihvatio Zvonimir Begić čiji prvi udarac brani Jurić. Ali,  odbijene lopte ponovno se dočepao Begić koji pogađa za izjednačenje –  1:1. 
Prijetili, pa primili
Zadar je odlično otvorio nastavak dvoboja i u 47. minuti imao veliku  priliku za potpuni preokret. Lopta se nakon kornera odbijala po petercu  domaćih, ali nitko od Zadrovih igrača nije bio dovoljno priseban i spretan da je gurne u Jurićevu mrežu. U 51. minuti nova velika prigoda za  momčad Mislava Karoglana. Repić je proigrao Žderića na desnoj strani,  a ovaj gurnuo loptu u sredinu gdje je sam kao duh bio Begić. Nažalost nije dobro zahvatio loptu i ona je završila u naručju Jurića. Uzvraća Dinamo II prilikom u 55. minuti, Fintić je tukao s 15-ak metara, lopta je  prohujala pored Zadrova gola. U 66. minuti domaćin je pogodio za novo  vodstvo na ovoj utakmici. Zgoditku "modrih" prethodila je nesmotrenost u obrani Zadra, nakon kornera s male udaljenosti Mario Ćuže je zabio  za 2:1. Repić je u 75. minuti pokušao iznenaditi domaćeg vratara udarcem s 25 metara, ali Jurić je siguran. Zadar je u samoj završnici utakmice  jurnuo po "sve ili ništa", dvaput je u 86. minuti zaprijetio nakon prekida,  ali ništa od izjednačenja. U 90. minuti Llanos je ubacio s desne strane, a  Pranić tukao iz voleja, ali preko gola. U 91. minuti Muić je pucao s 22 metra, opet je Jurić siguran. Bila je to ujedno i posljednja prilika na utakmici  nakon koje je sudac Marino Majstrović označio kraj. 


 


 




 


DINAMO II 2


ZADAR 1


ZAGREB – Igrališe Hitrec.Kacian. Gledatelja: 300. Sudac: Marino  Majstrović (Split). Pomoćnici: Luka Pajić (Rijeka) i Marko Balen (Rijeka). Strijelci: 1:0 Šipoš (39'), 1:1 Begić (45'), 2:1 Ćuže (66'). Žuti kartoni: Leovac (Dinamo), Žderić, Kulaš (Zadar). Crveni: -.


DINAMO II: Jurić, Barišić, Leovac, Hyunwoo, Gogić, Matias, Bagarić  (od 82' Janković), Ćuže, Šipoš, Fintić (od 60' Krizmanić), Dojčinović (od  60' Jovičević). Trener: Igor Jovičević.


ZADAR: Bender, Iveljić, Tokić (od 71' Blažević), Jerbić, Muić, Žderić,  Kulaš (od 71' Pranić), Katuša (od 57' Llanos), Begić, Repić, Župan. Trener: Mislav Karoglan.