Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Najbolje primjerke ulovili Josip Smuđ i Jagoda Razum

05.05.2021. 07:42


U organizaciji Športsko-ribolovnog saveza Zadarske županije u Vrsima je protekli vikend održano Županijsko prvenstvo u udičarenju s obale. U prekrasnom okruženju borove šume i stjenovitog krajolika Vrške punte, ribolovci su pet sati pažljivo čekali da »riba zagrize« ali nažalost, vremenski uvjeti im nisu išli na ruku.


Vjetar pomrsio planove
– Iako je bilo sunčano, vjetar nam je »pomrsio« planove i ulov je loš. Natjecali smo se pojedinačno i ekipno u dvije kategorije: Seniorke i Masters (+55). Iz našeg društva natjecanju je pristupilo četvero natjecatelja: Mirjana Maraš, Živko Silavski, Josip Smuđ i Mijo Kolonić, govori Toni Božić, predsjednik Športsko – ribolovnog društva Vrsi osnovanog 2002. godine, a koje je u proteklih 19 godina ostvarilo izniman uspjeh na županijskoj i državnoj ribolovnoj sceni.
Početak natjecanja sudačkom zviždaljkom oglasili su sudci Pavle Kostić i Tomislav Jurjević, a prvenstvo je nadgledao predstavnik Hrvatskog saveza sportske rekreacije (HSSR), Nino Fabac. Prvenstvu je, uz domaćine pristupilo još pet ekipa: ŠRD Ulignja Kukljica, ŠRD Podlanica Biograd n/m, ŠRD Zubatac Zadar, ŠRD Sipa Benkovac i ŠRD Lanterna Zadar. Nakon završetka natjecateljskog dijela, uslijedilo je vaganje ulova, a
najbolje primjerke ulovili su Josip Smuđ iz ŠRD-a Vrsi – podlanicu težine 234 grama te Jagoda Razum iz ŠRD Ulignja Kukljica – Ugljan za čiju udicu je »zapeo« ulov od 132 grama. Na natjecanju je ukupno ulovljeno nešto manje od pet kilograma ribe, a kako su nam natjecatelji potvrdili i pokazali, prednjačili su glavoči. Najviše medalja otišlo je u ruke članova ŠRD-a Zubatac Zadar koji su potpuno izdominirali u natjecanju. Toni Božić zahvalio se svim sudionicima na odazivu i sudjelovanju u prvenstvu.


Uspon vrških ribolovaca
– Posebno se zahvaljujem Općini Vrsi koja nas nesebično podržava te prati u našem radu i djelovanju, a vjerujem kako će se naša izvrsna suradnja nastaviti i u budućnosti. Vrški ribolovci prošli su najbolja natjecanja u državi, a možemo se pohvaliti kako je broj članova iz godine u godinu sve veći, navodi predsjednik, a njegove riječi potvrđuje Mirjana Maraš, Vrška seniorka koja je prošla državno i međužupanijsko ribolovno natjecanje ostvarivši odlične rezultate. Logistički dio prvenstva besprijekorno su odradili Andrija Maraš i Milan Perković, a službeni liječnik susreta bio je dr. Slavko Stanković. Susret je održan
u skladu s epidemiološkim mjerama, a upravo zbog istih nije održana svečana dodjela medalja i zajednički ručak. (Toni Perinić, Vrški glasnik)
Infobox (Okvir):
Poredak




MASTERS 55+ (POJEDINAČNO)
1. Ivan Jukić – ŠRD ZUBATAC ZADAR
2. Mladen Bajlo – ŠRD ZUBATAC ZADAR
3. Milenko Matak – ŠRD ZUBATAC ZADAR


MASTERS 55+ (EKIPNO)
1. Mladen Bajlo i Ivan Jukić – ŠRD ZUBATAC ZADAR
2. Milenko Matak i Stanko Panić – ŠRD ZUBATAC ZADAR
3. Slavko Štrkalj i Marijan Marošević – ŠRD ULIGNJA KUKLJICA – UGLJAN


SENIORKE (POJEDINAČNO)
1. Kristina Štrbac – ŠRD ZUBATAC ZADAR
2. Tea Radil – ŠRD ZUBATAC ZADAR
3. Gordana Sikirić – ŠRD ZUBATAC ZADAR


SENIORKE (EKIPNO)
1. Tea Radil i Kristina Štrbac – ŠRD ZUBATAC ZADAR
2. Gordana Sikirić i Vesna Švenjak – ŠRD ZUBATAC ZADAR
3. Davorka Volarević i Renata Antičević – ŠRD SIPA BENKOVAC


Toni PERINIĆ