Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Pomiješane emocije

05.05.2021. 06:48


Nakon prospavane noći dojam je bio…
– Emocije su pomiješane. Dala sam sve od sebe, ali nije bilo dovoljno. Ukratko, nije sve prošlo onako kako sam se nadala – kaže Marcela Marić, najbolja hrvatska skakačica u vodu koja je u ponedjeljak u Tokiju nastupila na natjecanju Svjetskog kupa, koje je imalo i status kvalifikacija za Olimpijske igre. Zadranka je na dasci 3 metra bila 35. među 48 skakačica što gotovo sigurno znači da se na ljeto neće vratiti u Tokio sa statusom olimpijke. Nada za Igre, istina tek teoretska, koja bi se oslanjala na slučaj velikog broja otkazivanja, nešto je o čemu Marcela ne razmišlja.
– Konkurencija u kvalifikacijama je bila puno jača od one koju sam očekivala pa je natjecanje bilo na razini Svjetskog prvenstva i trebalo je dosta bodova za ulazak u polufinale, odnosno među 18 djevojaka.
Marić se nadala polufinalu koje sigurno znači odlazak na Igre. Prema onome što je pokazivala na treninzima takvi planovi nisu bili nerealni.
– Zadovoljna sam jer u pet skokova nisam napravila nijednu veliku pogrešku. Međutim bilo je više manjih i tu sam izgubila 20-ak bodova. Nažalost, opet se potvrdilo da puno bolje skačem na treninzima nego na natjecanjima. Očito nisam sportašica koja bi mogla zabljesnuti na velikom natjecanju.
Premda u zemlji izlazećeg sunca nije ostvarila planove Marić ističe da nema za čime žaliti.
– Kada sam počela sa skokovima cilj je bio odlazak na Olimpijske igre. To sam uspjela u Rio de Janeiru, a da sam izborila Tokio bio bi to veliki bonus.
Već sutra u Budimpešti počinje Europsko prvenstvo gdje će Marić nastupiti na dasci jedan i tri metra.
– Nastup na Olimpijskim igrama mi je bio jedan veliki cilj, a drugi je ulazak u finale Europskog prvenstva. Bila sam nekoliko puta blizu, a u Budimpešti se nadam da ću se prvi put na velikom seniorskom natjecanju naći među 12 najboljih.
EP bi mogao biti Marcelin oproštaj od velikih natjecanja nakon što je najavila da joj je ovo »posljednja sezona«.
– Najvjerojatnije će tako i biti. Ipak, ne želim ništa isključiti. Nastavit ću trenirati, s time da ću se više umjeriti na studij. Tako možda još nešto odradim, ovisno o formi i ostalim životnim okolnostima – zaključila je Marić.