Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Sporting velikim preokretom pobijedio Barcelonu i preoteo joj naslov

05.05.2021. 07:28


Završio je spektakl na Višnjiku. I to na spektukularan način. Novi klupski prvak Europe je portugalski Sporting koji je ovogodišnji pobjednik UEFA-ine Lige prvaka u futsalu. U ponedjeljak su u dvorani Krešimira Ćosića u Zadru u finallnom dvoboju rezultatom 4:3 pobijedili Barcelonu i to nakon velikog preokreta.
Španjolsi su finalni dvoboj otvorili na najbolji mogući način, Barcelona je u prvom poluvremenu vodila 2:0 i sve je ukazivalo na to da će s lakoćom obraniti prošlogodišnji naslov. Poveli su već u prvoj minuti susreta, a strijelac je bio Marcenio. Za 2:0 zabio je Ximbinha u 17. minuti. Imali su i Portugalci svojih prigoda, ali u prvom poluvremenu nisu uspjeli zatresti mrežu Barcelone. Španjolci su na predah otišli s ogromnom prednošću i vrlo vjerojatno s mišlju da će u narednih 20 minuta s lakoćom riješiti pitanje pobjednika.
Međutim, Portugalcima nije bilo ni na kraj pameti pasti bez ispaljenog metka. Sporting se vraća u igru u drugom poluvremenu, u 26. minuti mrežu Barcelone najprije je zatresao Zicky fantastičnim udarcem, da bi Erick četiri minute kasnije izjednačio i utakmicu ponovno rezultatski doveo na početak. Potpuni preokret dogodio se u 30. minui kada je Joao Matos doveo Sporting u vodstvo. Barcelona se nakon toga potpuno otvorilau pokušaju da poravna rezultat. Međutim ostavla je puno prostora prema nazad i u igri bez vratara u 36. minuti primila još jedan pogodak. Pany Varela bio je strijelac za 4:2. Samo minutu kasnije utakmica je ponovno bila u neizvjesnim vodama. kada je treći gol za Barcelonu zabio Ferrao i vratio nadu svojoj momčadi. Posljednje dvije minute praktički se igrala »viktorija« na jedan gol., ali svi napori Španjolaca da utakmicu odvedu u produžetak nisu urodili plodom. Portulaci su se krajnjim naporom uspjeli obraniti i vrlo brzo moglo je početi njihovo slavlje.
To je drugi naslov za Sporting, nakon 2019. i četvrto finale u zadnjih pet godina. Sporting je u polufinalu pobijedio Inter FS sa 5:2. Branitelji naslova Barçelona su za nastup u finalu eliminirali sa 3:2 Kairat Almaty, a u kolekciji imaju tri naslova.
Finale: Barcelona – Sporting 3:4 (Marcênio 1’, Ximbinha 17’, Ferrao 37’/Zicky 26’, Erick 28’, João Matos 30’, Pany Varela 36’).


DRUGI NASLOV SPORTINGA
Ovo je drugi naslov za Sporting, nakon 2019. i četvrto finale u zadnjih pet godina. Barcelona nije uspjela obraniti naslov koji su prošle sezone preoteli upravo Sportingu.