Propala peticija za smjenu direktora TZ-a Marija Paleke

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika asaric
Organizatori prikupili tek nekoliko tisuća potpisa
Nikad nisam bio, niti ću, protiv bilo koga tko želi iznijeti svoje mišljenje, dapače uvijek sam za to da se čuje i glas naroda, ali nikako nisam za linč, poručuje gradonačelnik Zadra Branko Dukić
Marin GOSPIĆ
Gradonačelnik Branko Dukić i direktor TZ-a Mario Paleka

Inicijativa za Poluotok osnovana s ciljem smjene direktora Turističke zajednice Grada, Marija Paleke, jučer je završila sa svojom akcijom. Čini se ne baš uspješno jer od jednog od organizatora, Igora Čupahina, nismo ni uspjeli dobiti odgovor o tome hoće li i kada gradonačelniku Zadra predati potpise.
Naime, Čupahin nam je samo kratko kazao kako će tek pobrojati potpise te kako zasad ništa više ne želi reći. Neslužbeno saznajemo kako su prikupili oko 4.000 potpisa, dakle, nedovoljno za iole ozbiljniji zahtjev za smjenom direktora Paleke, ili bilo kojeg čelnika gradske tvrtke. Bit će stoga zanimljivo pratiti epilog ove akcije s obzirom da je njezin ishod već poznat. Naime, Mario Paleka se kandidirao za još jedan mandat, što znači da mu je zagarantiran i drugi, a peticija je izgubila svaku svrhu jer nije naišla na odjek kakvog su organizatori očekivali.

Dukić mu dao podršku

Naivno najavljena »s ciljem napretka turizma u Zadru, ali i boljeg suživota stanovnika grada, turista i svih pružatelja usluga u turističkom sektoru«, bila je osuđena na propast jer direktore gradskih poduzeća niti imenuju niti smjenjuju građanske inicijative, već politika.
- Smatramo da je potrebno postaviti na čelo Turističke zajednice osobu koja će raditi u tom smjeru, osobu sa stručnim znanjem te vizijom održivog razvoja kvalitetnog turizma, navode inicijatori peticije ne spominjući tko je ta druga osoba i tko bi ju trebao imenovati.
Osim toga, aktualnom direktoru Turističke zajednice mora se priznati jedna stvar - on doista nije kriv što je Poluotok pretvoren u jedan veliki apartman i što je život u centru grada ljeti postao nepodnošljiv.
Da je stvar s prvim čovjekom zadarskog turizma već riješena, jasno je i iz odgovora gradonačelnika Branka Dukića kojega smo jučer pitali kako komentira inicijativu dijela građana protiv direktora TZ-a, odnosno ima li Paleka njegovu podršku na novom natječaju? Dukić, pak, bez imalo okolišanja kaže da - ima.

Zadar na svjetskoj turističkoj karti

- Nikad nisam bio, niti ću, protiv bilo koga tko želi iznijeti svoje mišljenje, dapače uvijek sam za to da se čuje i glas naroda, ali nikako nisam za linč. Turistička zajednica Grada Zadra sastoji se od više članova, među kojima sam i ja koji predsjedavam Turističkim vijećem, tako da svi zajedno izabiremo novog direktora Turističke zajednice. Ono što mogu reći o gospodinu Mariju Paleki je da je u dosadašnjem mandatu te u dvije godine korona pandemije napravio jako puno pokazujući napredak, što vidimo i po događajima u našem gradu. Vidimo koliko festivala imamo, a unaprijedio je i Advent te općenito rad Turističke zajednice. Zahvaljujući Mariju Paleki, u Zadru organiziramo i jedan svjetski događaj, Sports Media Festival, na koji će doći svi poznati sportaši i mnogi drugi iz tog biznisa. Ovo je događaj koji će još bolje pozicionirati naš grad na turističkoj karti svijeta, a sve su to razlozi zašto gospodin Paleka ima moju podršku, otvoreno će Dukić, ipak uz opasku kako o tome ne odlučuje on, već čitavo Turističko vijeće.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)