Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

55 mladih primilo sakrament svete potvrde

Autor: Marija Ćurko

04.06.2010. 22:00
55 mladih primilo sakrament svete potvrde

Foto: Adam VIDAS



Misnim slavljem koje je na svetkovinu Presvetog Trojstva u crkvi Sv. Nikole, biskupa, u Poličniku predvodio generalni vikar Zadarske nadbiskupije don Milivoj Bolobanić, 55 mladih primilo je sakrament svete potvrde. Mlade je za sakrament kršćanske zrelosti tijekom dvije godine pripremao župnik don Zvonimir Ćorić.
Misno pjevanje predvodio je župni zbor svete Cecilije iz Poličnika pod ravnanjem s. Fidelis Basić. Na kraju euharistijskog slavlja, jedna krizmanica izrekla je riječi zahvale djelitelju sakramenta svete potvrde, don Milivoju Bolobaniću te u znak zahvalnosti darovala cvijeće.
Predvoditelj svete mise je u propovijedi govorio o djelovanju Duha Svetoga i važnosti suradnje s njime, na poseban način po molitvi, jer to je put ostvarivanja onoga što Bog želi u svakom osobno učiniti.
– Prva Petrova propovijed na dan Pedesetnice bila je očitovanje Duha Svetoga. Prisutnost Duha Svetoga u prvoj Crkvi pratili su znakovi. Povijest Crkve ima veliki broj proglašenih svetaca koji su bili vođeni Duhom Svetim, a još je puno više neproglašenih svetih ljudi koji su bili zahvaćeni i ispunjeni Duhom Svetim. Oni su živjeli u znaku Duha Svetoga, kazao je generalni vikar. Nakon obnove krsnih obećanja, mladima je podijeljen sakrament svete krizme. Krizmanici su se nakon euharistijskog slavlja s ružom u ruci fotografirali zajedno sa župnikom i generalnim vikarom, ispred vanjskog oltara, a svima su podijeljene uspomene.