Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Na pomolu nova koalicija

Autor: Alenka Festini

04.06.2010. 22:00
Na pomolu nova koalicija

Foto: Alenka FESTINI



“Suprotno našim očekivanjima i mimo našeg znanja, HSP kao vodeća stranka u vladajućoj koaliciji pokrenula je razgovore s HDZ-om te ostalim partnerima oko stvaranja nove koalicije u Gradskom vijeću Grada Paga, piše Grašo
Na posljednjoj sjednici Gradski odbor SDP-a Pag donio je Odluku o istupanju iz koalicije HSP-HSLS-HSS-HNS-Nezavisni vijećnik, nakon čega je Dario Grašo, predsjednik paškog SDP-a, izdao priopćenje za javnost u kojem stoji:
“Suprotno našim očekivanjima i mimo našeg znanja, HSP kao vodeća stranka u vladajućoj koaliciji pokrenuo je razgovore s HDZ-om te ostalim partnerima oko stvaranja nove koalicije u Gradskom vijeću Grada Paga. Izjavama za medije u kojima su izrazili nezadovoljstvo s radom jednog našeg vijećnika i neodazivanjem na naše pozive za službeni sastanak te ignoriranjem predsjednika Gradske organizacije SDP-a, nas se jednostavno istjeralo iz vladajuće koalicije, piše u priopćenju Dario Grašo, predsjednik GO SDP-a Pag ističući da je jedini razlog razvrgavanja koalicije s SDP-om iznošenje u javnost nepravilnosti koja je utvrđena nakon proteka od godine dana, a odnosi se na Odluku o izradi UPU-a kanala Pag Košljun, koja se zbog nenarušavanja koalicijskih odnosa trebala prešutjeti javnosti i dopustiti da se i dalje manipulira javnost u svezi s izgradnjom kanala Pag – Košljun.
“SDP nije stranka koja će radi privatnih razloga prešutjeti građanima nepravilnosti samo da bi bili dio vlasti. Vlast po svaku cijenu nije naš moto i pokretač u obnašanju stranačkih dužnosti. Žao nam je da je do raskida koalicije došlo u ovom trenutku kada smo htjeli da suradnja bude još bolja i kvalitetnija, bazirana na povjerenju i informiranju o svemu što se događa u gradskoj upravi. Bilo kako bilo, mi svoj rad u Gradskom vijeću nastavljamo kao oporba što ne znači da naša suradnja na projektima i aktivnostima za dobrobit Grada Paga neće biti dobra. Nadamo se da će naš rad prepoznati naši građani te da će nam ukazati svoje povjerenje na sljedećim izborima i dati mandat da vodimo ovaj naš grad jer znamo da ga možemo voditi puno, puno bolje nego što to sada radi HSP kao vodeća stranka u koaliciji”, stoji u Grašinom priopćenju.