Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Polača domaćin Zmaju iz Blata

Autor: Z L

04.06.2010. 22:00
Polača domaćin Zmaju iz Blata

Foto: Filip BRALA



Ovaj vikend počinju kvalifikacije za popunu Treće HNL – jug gdje se za dva upražnjena mjesta (Dugopolje otišlo u Drugu HNL, a Trogir odstupio), bore se tri prvaka iz tri podskupine Četvrte HNL – jug i to Polača (prvak podskupine A), Mladost iz Prološca (B) i Zmaj iz Blata s otoka Korčule (C). Tako voljom ždrijeba u 1. kolu u nedjelju u 17.30 sati u Polači igraju istoimeni domaćin i momčad Zmaja. To bi mogao biti i odlučujući susret ovih kvalifikacija ako je prema procjenama stručnjaka bivši drugoligaš Mladost iz Imotske krajine najveći favorit za osvajanje prvog mjesta ovih izlučnih borbi. U Polači su stoga savjesni da ih samo pobjeda protiv Korčulana drži u nadi da će osvojiti makar drugo mjesto u ovim razigravanjima. Inače, prema riječima sportskog direktora Kristijana Tute nogometaši koji su dvije godine zaredom bili prvaci u Četvrtoj HNL – jug žele kroz kvalifikacije izboriti plasman u viši rang natjecanja, a na Upravi kluba na čelu s predsjednikom Viktorom Prtenjačom da osiguraju financijska sredstva za natjecanje u Trećoj ligi.
– Bez obzira na plasman u kvalifikacijama ako ne budemo mogli zatvoriti konstrukciju za nastup u Trećoj ligi u viši rang neće ići. Računali smo da nam za sezonu u Trećoj ligi treba 700 do 800 tisuća kuna – kaže Kristijan Tuta, sportski direktor.
Inače, protiv Zmaja trener Slobodan Prtenjača neće moći računati na mladog napadača Šimu Prtenjaču, zbog isključenja u 26. kolu protiv Paga, a neizvjestan je i nastup ozlijeđenog iskusnog napadača Ivice Banovića.
– Dobro smo se spremili za ovu utakmicu, igramo kod kuće i očekujem da će nam to biti velika prednost – kaže Slobodan Prtenjača.
Tako će protiv Korčulana na pobjedu krenuti sastav Polače: Baričić, Vulelija, Guzić, Orlović, Perica, Jakušićem, Pavičić, Karamarko, Miletić (Bašić), A. Prtenjača, Banović (Brkljača).