Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Potaknuta kreativnost lišanske djece

Autor: Ante Vidović

04.06.2010. 22:00
Potaknuta kreativnost lišanske djece

Foto: Adam VIDAS



U izradi knjige angažirali smo naše srednjoškolce, osnovce i polaznike dječjeg vrtića. Naša ideja i želja su bile da u vrijeme interneta i googlea potaknemo njihovu kreativnost, da daju mašti na volju, sami pišu, stvaraju rečenice, crteže, rekla je načelnica Općine Lišane Ostrovičke Ivana Dević


Jedinstveno književno djelo, knjiga “Slikovnica moga zavičaja”, predstavljena je jučer u sklopu obilježavanja Dana OŠ “Ivan Goran Kovačić” u Lišanima Ostrovičkim. 136 bogato ilustriranih stranica otkriva kreativan duh lišanske djece sadržan u priči, pjesmi, crtežu i fotografiji.
– U izradi knjige angažirali smo naše srednjoškolce, osnovce i polaznike dječjeg vrtića. Naša ideja i želja su bile da u vrijeme interneta i googlea potaknemo njihovu kreativnost, da daju mašti na volju, sami pišu, stvaraju rečenice, crteže, rekla je načelnica Općine Lišane Ostrovičke Ivana Dević i dodala:
– Knjiga je i suvenir Lišana Ostrovičkih kojim ćemo mnogim ljudima u Zadarskoj županiji koji nisu čuli za nas približiti bogatu povijest i tradiciju mjesta.
Izdavanje knjige pomogli su Zadarska županija i trgovački lanac Lidl, a načelnica Općine i njena suradnica Ivana Mamić prevele su tekstove na engleski jezik.
Na proslavi dana škole ravnatelj Bore Savić istaknuo je kako se više od polovine lišanskih osnovaca sudjelovalo na natjecanjima u stranim jezicima, rukometu, nogometu, Lidranu, biologiji, kemiji, povijesti, prvoj pomoći i zaštiti, likovnoj kulturi, zemljopisu. Školsko priznanje dobila je Anđela Mijić koja je sudjelovala gotovo na svim natjecanjima, a posebno zapažen uspjeh ostvarila je na Lidranu.