Potaknuta kreativnost lišanske djece

Slika korisnika admin
lisane_dan skole_4
Adam VIDAS
Tekstove, fotografije i crteže za Slikovnicu moga zavičaja stvorili su učenici OŠ "Ivan Goran Kovačić" i druga lišanska djeca

Jedinstveno književno djelo, knjiga "Slikovnica moga zavičaja", predstavljena je jučer u sklopu obilježavanja Dana OŠ "Ivan Goran Kovačić" u Lišanima Ostrovičkim. 136 bogato ilustriranih stranica otkriva kreativan duh lišanske djece sadržan u priči, pjesmi, crtežu i fotografiji.

- U izradi knjige angažirali smo naše srednjoškolce, osnovce i polaznike dječjeg vrtića. Naša ideja i želja su bile da u vrijeme interneta i googlea potaknemo njihovu kreativnost, da daju mašti na volju, sami pišu, stvaraju rečenice, crteže, rekla je načelnica Općine Lišane Ostrovičke Ivana Dević i dodala:

- Knjiga je i suvenir Lišana Ostrovičkih kojim ćemo mnogim ljudima u Zadarskoj županiji koji nisu čuli za nas približiti bogatu povijest i tradiciju mjesta.

Izdavanje knjige pomogli su Zadarska županija i trgovački lanac Lidl, a načelnica Općine i njena suradnica Ivana Mamić prevele su tekstove na engleski jezik.

Na proslavi dana škole ravnatelj Bore Savić istaknuo je kako se više od polovine lišanskih osnovaca sudjelovalo na natjecanjima u stranim jezicima, rukometu, nogometu, Lidranu, biologiji, kemiji, povijesti, prvoj pomoći i zaštiti, likovnoj kulturi, zemljopisu. Školsko priznanje dobila je Anđela Mijić koja je sudjelovala gotovo na svim natjecanjima, a posebno zapažen uspjeh ostvarila je na Lidranu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno