Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Winnetou oživio Starigrad

Autor: Z L

04.06.2010. 22:00
Winnetou oživio Starigrad

Foto: Sebastian GOVORČIN



Manifestacija “Tragovima Winnetoua” i ovoga puta u Starigrad je unijela atmosferu westerna te je u četvrtak održana tradicionalna fešta u rustikalnom zaseoku Marasovići. Kauboji i indijanci, ovoga puta u prijateljskoj atmosferi, uživali su u logorskoj vatri, roštiljadi, jahanju, streličarskom turniru i zvukovima hrvatskog kauboja Jurice Gorše, jednog od finalista showa Hrvatska traži zvijezdu. Jurica je već svirao u Starigradu prije tri godine, ali prvi put je na ovoj manifestaciji za koju je rekao kako je najljepši događaj u Hrvatskoj te pokazuje svijetu da su kauboji u Hrvatskoj itekako živi. Za Starigrad je pripremljen poseban repertoar pjesama country velikana : Johnny Casha, Willie Nelsona i Creedens-a, a malo kašnjenje bilo je uzrokovana brojnim klincima koji su razdragano pratili Juricu i tražili autograme. Zvijezda večeri, Jurica kazao nam je kako je slobodan i nema curu te da nema favorita u showu HTZ.
– Finale su sutra i idem u Zagreb, moram biti tamo. Nemam favorita, pobjedit će bolji. Kim i Vilibald su posebni svatko na svoj način, imaju različite stilove i neka pobjedi bolji. Nedavno sam se ošišao i malo promjenio stil, ali to je sve bio show i radio sam kompromise. Ostajem kauboj, kazao je Gorša dodajući kako, iako se pisalo o tome, nema curu.
– Imao sam curu, ali toga više nema. To je bila jedna prijateljica iz djetinjstva i ostali smo dobri prijatelji. Neću otkriti tko je ona, jer bi se naljutila, kazao je Gorša odgovarajući kako je veza kratko trajala, a ljudi obično kažu da sve što je dobro kratko traje.
Otkako je nastupio u showu HTZ, otvorila su se mnoga vrata, sve je više koncerata i poziva za nastupe.
– Imamo više ponuda, pogotovo zbog benda. Ljudima je interesantno vidjeti show i čuti nešto drugačije. Ovoga ljeta sviramo po cijeloj Hrvatskoj, a sada imamo dogovore i trebali bi svirati u Njemačkoj u studenom, kazao je Gorša i dodao kako se nada da će uspjeti ostvariti egzistenciju u glazbi te da mu je bilo jako drago jer je jednom nastupio s legendama hrvatskog countrya bendom “Plava trava zaborava” na Đakovačkim vezovima.
Oko njega je cijelo vrijeme bilo hrpa klinaca s olovkama, kojima je sa strpljenjem odgovarao na pitanja i davao autograme.
– Sve to gledam kroz zabavu i kako oni meni prilaze, prilazim i ja njima, kazao je Gorša odlazeći na fotosession s konjem.
Marjana Marasović, direktorica TZ Starigrad, kazala je kako su u četvrtak gosti posjetili najupečatljivija mjesta snimanja Winnetoua : Tulove grede i Pueblo plato nad kanjonom Zrmanje. Tradicionalna fešta u zaseoku Marasovići otvorena je za široku publiku, a kao i dosadašnjih godina publika je imala raznovrstan country program.
– Tu su Jurica Gorša, najpoznatiji hrvatski kauboj i njegov bend, imamo roštiljadu, logorsku vatru, konje na kojima se može okušati u jahanju i kao i obično očekuje nas odlična fešta. Ove godine je novost i natjecanje u streličarstvu na kojemu će oni koji su najbolji, veliki i mali, dobiti nagrade od hotela Alan, kazala je Marasović.
Fešta je trajala do dugo u noć i na trenutke su Marasovići izgledali kao mjesto iz nekog western filma, kauboji i indijanci u slozi, a u pozadini odlična glazbena kulisa.