Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kraj tužne sezone

04.06.2012. 22:00
Kraj tužne sezone


Oni su apsolutno zasluženo slavili i prošli u polufinale Kupa. Odradili su dobru utakmicu, onakvu kakvu smo od njih i očekivali. No, s druge strane mi nismo bili na razini na kojoj smo trebali biti – istaknuo je zadarski strateg


Nije ovo bila sezona koju će po dobrome pamtiti u Kuglačkom klubu Zadar. Nakon što su osvojili tek četvrto mjesto u domaćem prvenstvu preko kojega nisu uspjeli izboriti nastup u jednom od europskih natjecanja i nakon što su ispali u prvom kolu Eurolige, Zadrani se nisu uspjeli plasirati na Final Four Kupa Hrvatske. U četvrtfinalnom dvoboju boljom se pokazala momčad Zaprešića koja je sa 6:2 ispratila Zadrane kući i spriječila im odlazak na završni turnir Kupa u Varaždinu.
– Već u prvom paru smo imali dobru šansu da imamo barem 1:1. Nije se dobro snašao Luka Ukalović, ali je dobru partiju pružio Kostadin Manev, kojemu je u presudnim trenucima, kod izmjena, nestalo koncentracije što je njegov suparnik Andrej Kovač odlično iskoristio i omogućio svojoj momčadi prednost od 2:2 nakon prve izmjene – analizirao je prvu izmjenu trener Zadra Šime Mijolović.
Nakon 2:0 za domaći sastav nisu se Zadrani predali. Kapetan Mario Baljak, unatoč manjem broju srušenih drva, svladao je jednog od najboljih igrača Zaprešića Vladimira Galjanića, ali da se prednost momčadi iz zagrebačkog predgrađa potpuno ne istopi pobrinuo se Denis Špiljar koji je nadigrao Stanka Čotu.
– Baljak je to dosta dobro odradio, a Čota se držao sve do zadnjeg seta u kojemu je strašno loše odreagirao. Mi ni tada nismo još bili poraženi. Gubili smo 3:1, ali znali smo da nas dvije pobjede vraćaju u igru. U zadnjoj izmjeni odličan je bio Boris Benedik, ali na žalost Hrvoje Marinović nije odigrao onako kako se od njega očekivalo, tako da smo morali priznati momčadi Zaprešića da su bili bolji. Oni su apsolutno zasluženo slavili i prošli u polufinale Kupa. Odradili su dobru utakmicu, onakvu kakvu smo od njih i očekivali. No, s druge strane mi nismo bili na razini na kojoj smo trebali biti – priznao je strateg Zadra.
Upravi i struci zadarskog kluba sada preostaje analiza onoga što im se događalo ove sezone uz odgovore zašto je ova sezona bila ovako loša. Isto tako nije jasno hoće li Zadar ipak imati pravo nastupa u Europi. Naime, preko prvenstva i Kupa to pravo ne bi trebao imati, ali i dalje nije riješen slučaj Novska, tako da se i dalje ne zna hoće li taj klub biti izbačen iz lige i hoće li onda Zadrani skočiti sa četvrtog na treće mjesto ljestvice prvenstva koje je završilo prije mjesec dana.
– I dalje ne znamo odgovor na to pitanje. Da bilo što kažem, to bi bilo teško nagađanje. Savez nije odreagirao kako treba, tako da se sada sve pretvorilo u veliko odugovlačenje. Smatram da se prije natjecanja Kupa ipak trebalo sve znati, tako da i naš klub, ali i ostali znaju na čemu su.
Isto tako se ne zna s kakvom će momčadi Zadrani nastupiti u idućoj sezoni. To je na neki način i logično, jer mnogo je nepoznanica.
– Sezona je za nas gotova, ali sezona u Hrvatskoj završava završnicom Kupa. Teško je sad išta precizirati jer ni mi, ali ni ostali klubovi, još ne znamo s kakvim ćemo financijskim sredstvima ući u novu sezonu. A sigurno ne pomaže niti nepoznanica hoćemo li ili nećemo nastupiti u Europi – zaključio je Mijolović.


ZAOREŠIĆ – ZADAR 6:2




Fučkar – Ukalović 3:1 (636 – 538), A. Kovač – Manev 3:1 (638 – 624), Galjanić – Baljak 1,5:3,5 (580 – 576), Špiljar – Čota 3:1 (599 – 560), M. Kovač – Marinović 2,5:1,5 (614 – 588), Milinković – Benedik 1:3 (559 – 634)