Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Loniću četiri, a Dukiću dvije godine zatvora!

04.06.2012. 22:00
Loniću četiri, a Dukiću dvije godine zatvora!


Marinko Dukić osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, no kako su obojica “pala” krajem svibnja prošle godine, Dukić je u pritvoru proveo nešto više od godine dana pa je stoga jučer pušten na slobodu do pravomoćnosti presude


– Za heroin ima dokaza da je moj. To ste dokazali… – drsko i cinično, prokomentirao je 39-godišnji Genio Lonić nakon što je predsjednik Sudskog vijeća Boris Radman pročitao obrazloženje presude kojom se on osuđuje na četiri godine zatvora zbog posjeda u cilju daljnje preprodaje heroina na zadarskom narko tržištu.
Nakon toga sudac Radman je naložio pravosudnim policajcima da ga vrate u pritvor tako da nije čuo presudu do kraja.
Marinko Dukić, godinu mlađi i drugooptuženi u ovoj “priči” osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, no kako su obojica “pala ” krajem svibnja prošle godine, Dukić je u zatvoru zadarskog Istražnog centra proveo nešto više od godine dana pa je stoga jučer pušten na slobodu do pravomoćnosti ove presude.
A, u obrazloženju presude sudac Radman je naveo kako je nedvojbeno utvrđeno da su obojica počinila kazneno djelo koje im se optužnicom zadarskog tužiteljstva i stavljalo na teret, a riječ je o 50-ak grama heroina kojeg su nabavili u Splitu i donijeli u Zadar.
Prilikom izricanja visine zatvorske kazne Dukiću je uzeta u obzir činjenica da do sada nije bio osuđivan zbog droge, njegovo primjereno držanje i stav pred sudom, potom činjenica da je bio sudionik Domovinskog rata te, kako je naglasio sudac Radman, njegove obiteljske prilike.
Što se, pak, Lonića tiče, on je već osuđivan zbog droge i to mu je bila otegotna okolnost. Obojica su bili ovisnici o drogama.
Podsjetimo, Lonića i Dukića optužnicom se teretilo da su 24. svibnja prošle godine od nepoznate osobe u Splitu kupili 55,6 grama heroina s namjerom da ga kasnije podijele i preprodaju ovisnicima na zadarskom narko tržištu. Obojica su rekla kako se ne osjećaju krivima povodom optužnice koja im se stavljala na teret.
Genio Lonić do pravomoćnosti presude ostaje iza rešetaka.


Zbog greške sve ispočetka




Prije izricanja presude, glavna rasprava u suđenju protiv Genija Lonića i Marinka Dukića morala se “preotvoriti”. Naime, kako je pojasnio predsjednik Sudskog vijeća Boris Radman došlo je do pogreške pa je u zapisniku sa suđenja bilo pogrešno napisano ime jednog od sudaca porotnika. No, sve je provedeno samo formalno pa je ubrzo uslijedila i presuda kako je bilo i planirano