Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Međunarodna likovna kolonija posvećena “Oluji”

04.06.2012. 22:00
Međunarodna likovna kolonija posvećena “Oluji”


Pod pokroviteljstvom Zadarske županije Narodni muzej Zadar i Umjetnička organizacija “Jadertina” ugostili su međunarodnu likovnu koloniju povodom oslobodilačke vojno redarstvene operacije “Oluja”. Kolonija se organizira u čast Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, kao i u ime svih sudionika Domovinskog rata te hrvatskog generala Ante Gotovine.
Likovna kolonija koja ugošćuje međunarodne, kao i domaće umjetnike, održava će se od 3. do 8. lipnja 2012. godine i to tako da će umjetnici obići značajnije lokalitete u “Domovinskom ratu”. Jučer su umjetnici gostovali u Bibinjama, danas će obići Polaču i Škabrnju, sutra Starigrad, a 7. i 8. lipnja boravit će u Zadru.
Umjetnici će imati priliku stvarati svoja likovna dijela, posvećena tematici “Domovinskog rata” i operaciji “Oluja” i njenim sudionicima, na samom izvorištu povijesnih događanja.
U atriju Kneževe palače Narodnog muzeja u Zadru održat će se i zajedničko oslikavanje platna 10 x 1,50 metara posvećeno “Oluji” i njezinim herojima, a zajednička izložba radova svih autora održat će se u izložbenom prostoru Kneževe palače početkom kolovoza 2012. na samu obljetnicu “Oluje”.