Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Pod motom “Brže, više, jače”

04.06.2012. 22:00
Pod motom “Brže, više, jače”


Početak programa obilježit će se paljenjem olimpijskog plamena na Poljani pape Ivana Pavla II. u 10 sati. Prvi dio programa odvijat će se na ulicama i trgovima Poluotoka od 10 do 12.30 sati


Grad Zadar organizira Dane izvannastavnih aktivnosti osnovnih škola koji će se održati 6. lipnja 2012. godine pod motom “Brže, više, jače”.
Prvi dio programa odvijat će se na ulicama i trgovima Poluotoka od 10 do 12.30 sati, a škole će se predstaviti pjesmom, plesom, glumom, ali i svim drugim oblicima izražavanja koje se provode kroz školske izvannastavne aktivnosti.
Početak programa obilježit će se paljenjem olimpijskog plamena na Poljani pape Ivana Pavla II. u 10 sati. Poslije toga učenici će se uputiti na lokacije svoje škole.
Škole će se predstaviti na sljedećim lokacijama: OŠ Stanovi ispred crkve svetog Donata, OŠ Krune Krstića ispred crkve svete Marije, OŠ Petra Preradovića na Kalelargi, OŠ Š. Kožičića Benje u Ulici Š. Kožićića Benje, OŠ Šime Budinića na Poljani Šime Budinića, OŠ Smiljevac na Narodnom trgu (kod Gradske straže), OŠ Bartula Kašića na Trgu Svete Stošije, OŠ Voštarnica na Forumu (nasuprot Arheološkog muzeja), OŠ Zadarski otoci na Kalelargi (nasuprot Arheološkog muzeja), OŠ Nova kod Nadbiskupske palače.
Drugi dio programa odvijat će se u Hrvatskom narodnom kazalištu s početkom u 19 sati. Tijekom prigodnog programa gradonačelnik Zvonimir Vrančić učenicima i njihovim mentorima, koji su imali uspjeha na državnim natjecanjima, uručit će pohvalnice, zahvalnice i prigodne poklone.
Učenici i njihovi mentori pripremili su raznolik program kojim se žele predstaviti javnostima.
Školska natjecanja i smotre, koje provode Agencija za odgoj i obrazovanje Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, u školskoj 2011./2012. godini za učenike i mentore osnovnih škola Grada Zadra bila su vrlo uspješna. Na županijskim natjecanjima prvo, drugo i treće mjesto osvojila su 422 učenika uz podršku i stručnu pomoć 83 mentora. Na državnim natjecanjima 62 učenika osvojila su prva tri mjesta, a pratila su ih 22 mentora.
U nagrađivanje najboljih učenika na državnim natjecanjima uključila se i Gradska knjižnica Zadar besplatnim godišnjim članstvom.