Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U šoku sam, svi smo u šoku!

04.06.2012. 22:00
U šoku sam, svi smo u šoku!


Slaven Bilić ostao je zatečen saznanjem da Ivica Olić ipak neće biti spreman za Europsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini.
– Užas i horor, ne znam što bih drugo rekao. Očekivali smo nekoliko dana pauze, liječnici su bili vrlo optimistični, svi mi, čak i Ola, uz sav oprez ni na kraj pameti nije bilo da je moguć ovakav scenarij – rekao je Bilić te dodao:
– Pogodilo me tako da vam to ne mogu riječima opisati. Čast svima i svakome, ali Ola je jedan i jedini, ne znam ima li itko takvog igrača. On je tipični match winner, kralj za najveće utakmice. Rješavao je sve najvažnije utakmice, hoćete li Italiju, Englesku, Njemačku, Tursku… Strašno, to je užasan hendikep za nas. Doslovno sam u šoku. Ne samo ja, nego svi mi. No, tako je kako je, možemo i moramo dalje – nastavio je izbornik, koji je istoga trena nakon što je saznao loše vijesti reaktivirao Nikolu Kalinića.
– Kale se apsolutno nametnuo kroz pripreme, sjajan je igrač, u savršenoj formi, tu nema nikakve dvojbe, bilo mi je užasno teško odreći ga se, ali objektivno, ova su četvorica bila ispred njega. Zaslužio je apsolutno i onda ostanak, ali odlučio sam se držati plana i ići na Euro s četvoricom napadača. Kale je sportaš od glave do pete, u pravom smislu, nije mogao ništa izgubiti ovih nekoliko dana što nije s nama. Očekujem da pomogne reprezentaciji na najvišoj razini. On to može, nema nikakve dileme oko toga. Treba nam Kalinić i znam da će biti pravi.
 Inače, u jutarnjim satima u prvom je planu bilo zdravstveno stanje Luke Modrića i Vedrana Ćorluke, dvojice ključnih igrača koji su preskočili sraz s Norveškom zbog visoke temperature, odnosno problema s tetivama.
– S Čarlijem nismo htjeli ulaziti u nepotreban rizik, jer je teren u Oslu specifičan, a Luku je uhvatila viroza. Obojica se dobro oporavljaju, već sada im je puno bolje – dodao jeizbornik.
Iako izvedba u Oslu nije bila bajna, Bilić je istaknuo da remi s Norvežanima nije razlog za paniku.
– Neću lagati, očekivao sam da ćemo na toj utakmici kapitalizirati fantastičan rad na pripremama. Nije bilo dobro, ali tih devedeset minuta neće srušiti sve što smo gradili na ovim pripremama. Pozitivno je to što smo vidjeli da nam širina kadra daje nekoliko dobrih opcija na pozicijama gdje smo malo tanji. U Oslu nismo bili dobri, ali naš optimizam zbog toga nije splasnuo – zaključio je Bilić, koji je u poslijepodnevnim satima ponedjeljka krenuo autom prema Budimpešti, na prijateljsku utakmicu Mađarske i Republike Irske.


Srna: Ponekad se ne mogu kontrolirati


Gestikulacija kapetana hrvatske reprezentacije Darija Srne nakon pretrpljenog prekršaja istaknuta je kao negativan primjer na nedavno održanom seminaru za suce koji će dijeliti pravdu na Euru.
– Znam da to mahanje desnom rukom i traženje kartona nije primjereno, ali ponekad se ne mogu kontrolirati. Takve stvari događaju se i većim igračima od mene. Jasno mi je da bi me to na Euru moglo koštati kartona, a sigurno je da ne želim ošteti našu momčad na taj način. Međutim, takav sam karakter, to na sebi ne mogu promijeniti – objasnio je Srna.




Kalinić: Nadam se da ću zaigrati


Nikola Kalinić ipak će putovati na Euro. Napadač Dnjipra našao se na popisu prekobrojnih u Bad Tatzmannsdorfu, iako je bio jedan od najboljih pojedinaca na prijateljskom susretu protiv Estonije u Puli.
– Izbornik Bilić mi je pojasnio svoju odluku da se odlučio na Euro povesti četvoricu napadača, među kojima nije bilo mjesta za mene. Prihvatio sam bez pogovora tu njegovu odluku i zaželio sam suigračima puno uspjeha. Svaki igrač koji odlazi na Euro ima želju zaigrati. Isto priželjkujem i ja. Svjestan sam da su Jelavić, Mandžukić i Eduardo u prednosti, ali ako dobijem priliku, uvjeren sam da ću na najbolji mogući način opravdati ukazano povjerenje.
Irska, Italija, Španjolska su protivnici u skupini.
– Vrlo je važno prvu utakmicu ne izgubiti. Prema onome što se moglo pročitati u medijima, Italija ima mnogo problema, a pritom ih je uzdrmao i poraz od Rusije. Španjolci su jedni od favorita za osvajanje naslova. Mislim da imamo realnih izgleda da prođemo u četvrtfinale – zaključit će Kalinić. (T. B.)