Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Jukić napada pojas WBC-a

Autor: Viktor Bogut

04.06.2013. 22:00
Jukić napada pojas WBC-a


Cilj nam je raditi boksačke priredbe kod kuće, u Zadru. Kao što to rade ljudi iz financijski mnogo bogatijih zemalja poput Njemačke, Švedske, Francuske… – kazao je Ivan Jukić, zadarski boksač koji će se u nedjelju u svojim Jazinama boriti za vrlo prestižnu titulu prvaka u srednjoj kategoriji svih slavenskih zemalja po WBC federaciji, jednoj od elitnih svjetskih boksačkih federacija.
Održat će se četiri profesionalne borbe. Ona najneutralnija će biti između dva odlična boksača, Talijana Giannija Riccupida i srpskog boksača Šerifa Gurdijeljaca. Vrlo zanimljiv će biti dvoboj u kojemu će se sastati Ivana Habazin i bugarska boksačica Borislava Goranova. Habazin je nedavno izgubila meč za svjetsku titulu, tako da joj je ovaj meč vrlo važan. U slučaju pobjede dobila bi novu priliku za svjetsku titulu u IBF federaciji. Zadranin Jakov Gospić će za protivnika imati Slovaka Jakova Silku
– Moj protivnik je zaista jak borac koji je u svojoj profesionalnoj karijeri ostvario 16 pobjeda, dva puta boksao neodlučeno i imao samo dva poraza. To je odlična statistika. Čak 12 puta je riješio meč nokautom. Na nezavisnim rang listama je čak 100 mjesta ispred mene. Gledali smo trener i ja njegove snimke, ali nismo mu željeli davati previše pažnje. Sigurno je da će ovo biti odličan meč – najavio je svoj subotnji nastup Jukić, kojemu je naravno poseban motiv nastup u Jazinama. Naravno da boksači očekuju pune Jazine, a potporu Zadranima dat će i Tornado.
Ulaznice su u prodaji, a mogu se po cijeni od 50 kuna nabaviti u Maraschinu, Sport&fitness centru Omnia te u Informativnom centru Turističke zajednice Grada Zadra.