Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Mršić otišao, Perica čeka transfer

Autor: Drago Bajković

04.06.2013. 22:00
Mršić otišao, Perica čeka transfer

Foto: Zvonko KUCELIN



Opcije koje ovih dana kolaju Kalelargom govore da za Pericu postoje određene ponude iz Italije, Nizozemske, Belgije i Rusije. Također se i spominje “težina” ovoga transfera koji se kreće oko 2 milijuna eura


Sve se zna i ništa se ne zna. Desetak dana je prošlo od utakmice sa Splitom u kojoj je prvoligaš sa Stanova osvojenim bodom ostvario ostanak u prvoligaškom društvu. U međuvremenu je Zadar osvojio i Županijski kup protiv Polače nakon čega su igrači mogli poći na zasluženi odmor. Za nekoga odmor, a za drugoga je posao tek počeo. U Upravi momčadi sa Stanova odmah se počelo sa slaganjem igračke križaljke za sljedeću sezonu koja kreće ranije nego inače, 13. srpnja. To automatski povlači za sobom i raniji početak priprema, pa je okupljanje predviđeno za 10. lipnja.
Što se u ovome trenutku zna, tj. na koga trener Ferdo Milin može računati u sljedećoj sezoni. Za sada informacije sa Stanova cure na kapaljku, ali, naviknuti smo na to u fazi pregovora s igračima. Ono što se za sada čini, najizvjesnije je da će mladi Stipe Perica ovoga ljeta napustiti Stanove. Navodno ponude pljušte sa svih strana, a nažalost, neminovnost je klubova poput Zadra da prodajom namaknu sredstva za “goli život”. Svi ćemo se složiti s konstatacijom da je šteta takav “dragulj” pustiti već nakon prve sezone (i to nepotpune), ali realnost je nažalost takva. Puno je nagađanja o tome gdje bi Stipe mogao nastaviti karijeru, čak se u jednom trenutku spominjao i Manchester City.
Puno realnije opcije koje ovih dana kolaju Kalelargom govore da postoje određene ponude iz Italije, Nizozemske, Belgije i Rusije. Također se i spominje “težina” ovoga transfera koji se kreće oko 2 milijuna eura. Logično je da Zadar u ovome trenutku pokušava zaraditi što više, ako bude moguće i preko te cijene. Što će se iz toga na kraju izroditi vidjet ćemo.
Eventualna pojačanja na Stanovima uvelike ovise o mogućem transferu Stipe Perice. Ono što se zna, a nagađalo se prije utakmice sa Splitom, jest da će Antonio Mršić karijeru nastaviti izvan Zadra, točnije u RNK Splitu, gdje bi mu trener mogao biti otac Stanko, baš kao svojedobno u drugoligašu Imotskom te trećeligašu Primorcu. Posljednjih se dana u kuloarima govorilo i o nekim ponudama za Begonju, Prahića i Banovića, ali za sada sve ostaje na pričama.
Što se tiče eventualnih pojačanja tu je još sve obavijeno velom tajne. Jedino ime koje je za sada procurilo u javnost je ono Frane Vitaića, veznog igrača Cibalije. Radi se o iskusnom i vrlo kvalitetnom igraču koji bi svakako bio pojačanje za redove prvoligaša sa Stanova.