O ponavljanju izbora u Polači danas odlučuje Ustavni sud

Slika korisnika admin
Vedran SITNICA
Josip Kulaš

Izbori za gradonačelnika Grada Zadra i župana Zadarske županije na biračkom mjestu broj 2, odnosno u Arbanasima, ponovit će se i treći put. Odlučilo je tako Županijsko izborno povjerenstvo koje je ujedno donijelo i odluku o ponavljanju izbora i u Općini Polača gdje je, jednako kao i u Arbanasima, pronađen po jedan listić više nego što ih je trebalo biti.

No ipak, konačnu odluku o tome ima li Polača već načelnika ili će se u tom mjestu izbori ponavljati i treći put donijet će Ustavni sud. Njima se, naime, požalio dosadašnji načelnik Viktor Prtenjača, koji je, kako se moglo neslužbeno čuti, osvojio 17 glasova više od nezavisnog protukandidata Josipa Kulaša, a nakon što je ŽIP odbacio njegov prigovor.

 

- Ja se osjećam apsolutnim pobjednikom izbora. Greška je otkrivena, a osim toga, ne radi se o razlici od glasa ili dva, već 17. Stoga smatram da ja ne trebam ispaštati radi tuđe pogreške, a koju na koncu ta osoba i priznaje - kaže Prtenjača ujedno zahvaljujući svima onima koji su mu dali svoje povjerenje. No, na neregularnost izbora uložio je prigovor i Prtenjačin protukandidat, nezavisni Josip Kulaš koji se također zahvalio biračima.

- Zahvaljujem biračima koji su se unatoč prijetnjama usudili dati glas meni i kandidatima drugih stranaka te tako suprotstaviti nepravdi. U nedjelju, 9. lipnja, očekujem pobjedu te da će se ispraviti nepravda koja mi je učinjena zbog ovih koji su učinili da se izbori ponavljaju - rekao je Kulaš dodavši kako on ne vjeruje u bezazlenu omašku, a to stoga što su prve informacije s terena govorile o njegovoj pobjedi što je, kaže, očito prestrašilo protivnike.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno

Komentari

Slika korisnika deni
Pito Vrtenjača zahvaljuje naivnim biračima koje je uspio prevariri,biračima koji ne vide da bi i sa samim vragom koalirao da ostane u crnoj škodi iz koje ne izlazi.Odrekao se i same stranke čiji je vojnik kako se sam naziva bio dok ga nije njemu znan iunteres odveo u mrežu Rena Sinovčića sportaša koji također ne igra po pravilima.