Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Paški sir na londonskom jelovniku

Autor: Josip Portada

04.06.2013. 22:00
Paški sir na londonskom jelovniku

Foto: Josip PORTADA



Sudjelovanje na Sajmu hrvatskih proizvoda je za Pašku siranu bila velika čast jer smo predstavljali grad i otok Pag, a sudjelovali smo i u predstavljanju Zadarske županije, rekla je Martina Pernar Škunca, pomoćnica direktora Paške sirane


U organizaciji Britansko-hrvatskog poslovnog kluba, u Battersea Art Centru u Londonu, održan je Sajam hrvatskih proizvoda na kojem su bili izloženi sirevi Paške sirane. Sajam je održan kao dio proslave ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Za vrijeme sajma je održana svečana večera kojoj su prisustvovali predstavnici veleposlanstva Velike Britanije u Hrvatskoj i veleposlanstva Hrvatske u Velikoj Britaniji, a na jelovniku večere se, kao poseban specijalitet iz Hrvatske, nalazio i Paški sir proizveden u Paškoj sirani.
– Sudjelovanje na Sajmu hrvatskih proizvoda je za Pašku siranu bila velika čast jer smo predstavljali grad i otok Pag, a sudjelovali smo i u predstavljanju Zadarske županije, rekla je Martina Pernar Škunca, pomoćnica direktora Paške sirane.
Uz Pašku siranu na Sajmu hrvatskih proizvoda u Londonu sudjelovala je Maraska te Hrvatska gospodarska komora Zadar i Turistička zajednica Grada Zadra. Ove godine je Paška sirana sudjelovala i na sajmu SIAL u Parizu te na sajmu Eurohalal u Bruxellesu.
– Sajam u Londonu, kao i ostali sajmovi na kojima smo izložili naše proizvode, bili su odlična prilika za promociju naših proizvoda, ali i otoka Paga i Zadarske županije. Posjetitelje sajma smo, kroz priču o Paškom siru, upoznali s otokom Pagom, otočnom tradicijom i znamenitostima. Posjetitelje je zanimala priča o izvanrednom siru koji se radi od mlijeka ovce koja živi na škrtom, paškom tlu te proizvodi mlijeko koje je posebnog okusa. Sudjelovanje na sajmovima je dobra prilika za upoznavanje posjetitelja s našim proizvodima, ali i za ostvarivanje poslovnih kontakata, rekla je Martina Pernar Škunca.
Odnedavno se sirevi Paške sirane prodaju u Londonu.
– Za sada se Paški sir prodaje u trgovini koja je specijalizirana za razne delikatese s područja Balkana, a uskoro će se naši sirevi prodavati i na još jednom prodajnom mjestu u Londonu, rekla je Martina Pernar Škunca.
Paška sirana svoje proizvode izvozi u Sloveniju, Austriju, Njemačku, Švedsku, Veliku Britaniju i SAD.