Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Plesom se oprostili od publike

Autor: Ivana Jurišić

04.06.2013. 22:00
Plesom se oprostili od publike

Foto: Fabio ŠIMIĆEV



Polaznici Zadarskog plesnog ansambla su zajedno sa svojim gostima izveli prigodnu plesnu priču pod nazivom “Večeras plešemo”


Zadarski plesni ansambl ovog ponedjeljka je u HNK-u Zadar plesom obilježio kraj bogate i uspješne sezone ispunjene plesnim predstavama.
Kako bi se prije ljetnog odmora oprostili od svoje publike i pokazali joj što su sve naučili proteklih mjeseci polaznici Zadarskog plesnog ansambla su zajedno sa svojim gostima izveli prigodnu plesnu priču pod nazivom “Večeras plešemo”. Za koreografiju su bile zadužene Lara Stanin, Martina Ružić, Nikolina Dolfić i Dominique Vrkljan.
Osim polaznika Zadarskog plesnog ansambla nastupili su gosti, Plesni odjel Glazbene škole Blagoje Bersa: Sara i Petra Ivoš, te Maja Petani, dok su publiku kroz plesnu predstavu proveli uvijek dobro raspoloženi i duhoviti Vinko Radovčić i Jelena Karlogan.
Nema odmora za plesače
– Tema predstave “Večeras plešemo” su dječje radosti, more, sunce, ekologija. Riječ je o tradicionaloj predstavi koja ide već eto 15 godina i na kojoj Zadranima možemo pokazati sve one koreografije rađene u toku školske godine, rekla nam je Sanja Petrovski, voditeljica Zadarskog plesnog ansambla.
Posljednja predstava sezone ipak ne znači i odmor za Zadarski plesni ansambl.
– Uskoro odlazimo u Šibenik na 3. plesni festival gdje ćemo nastupiti s predstavom Tri Marije hoehu. Nadamo se da ćemo s istom predstavom ovog ljeta nastupiti i u Sv. Donatu.
Bogati ljetni program
Početkom kolovoza na rasporedu je plesna radionica kojoj se već unaprijed veselimo jer u Zadar dolazi Martin Sonderkamp, njemački samostalni koreograf, plesač i nastavnik. Trenutačno se pripremamo i za Monoplay – festival sola za koji još uvijek ne znamo kad će točno biti. Riječ je o jedinom plesnom festivalu u Hrvatskoj u domeni suvremenog plesa i njegovog izričaja unutar suvremenog kazališta, a specijaliziran je za predstavljanje solo izvedbe. Za Monoplay 2013. želimo se koncentrirati na virtuozitet samog izvedbenog djela i njegovu otvorenost u interakciji s publikom.