Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zlato za Šumskog i Babaru

Autor: Čedo Fabulić

04.06.2013. 22:00
Zlato za Šumskog i Babaru


Članovi Hrvačkog kluba Zadar prvi put su sudjelovali na tradicionalnom 19. međunarodnom turniru “Sljemensko podneblje” održanom u Donjoj Bistri. Na pozivnom turniru sudjelovali su članovi 11 klubova iz Hrvatske, Slovenije i Slovačke. Pod vodstvom trenera Vladimira Menčika HK Zadar je predstavljalo dvanaest hrvača i hrvačica koji su osvojili dva prva, dva druga i tri treća mjesta.
Prva mjesta osvojili su: Josip Šumski i Tino Babara, druga mjesta: Krešimir Zurić i Boris Zurić, a treća mjesta Mateo Omerović, Mario Antunović i Cvita Sikirić.
Od ostalih još su nastupili: Roko Skejo, Andreas Omerović, Mihael Omerović, Christian Sjauš, Ante Mišković i Karlo Marinović koji nisu osvojili medalje.
Sa 91 bodom Zadar je u ukupnom redoslijedu zauzeo ekipno treće mjesto, iza domaćina Bistre (174) i Metalca (103). Zadrani su iza sebe ostavili klubove sa puno dužom hrvačkom tradicijom kao što su Zagreb, Gospić, Vindija, Murska Sobota, Gabčikovo, Klinča Sela, Lenart i Lokomotiva.
– Iako je riječ o manjem međunarodnom turniru ovaj rezultat je svakako značajan za naš klub, a kada bi bilo financijskih mogućnosti odazvati se i na turnire izvan hrvatskih granica bilo bi i boljih rezultata – ističe trener Menčik.