Zvučne knjige promijenit će život slijepim osobama

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Zvonko KUCELIN
Na predstavljanju projekta svi su izrazili zadovoljstvo jer će pomoći onima koji ne vide

Zadarska znanstvena knjižnica započela je provedbu projekta "Talking books - improving accessibility of public library services for blind and visually impaired persons", ili u prijevodu "Zvučne knjige - povećanje pristupačnosti javnih knjižnica slijepim ili slabovidnim osobama", u sklopu kojega će u prostoru knjižnice izgraditi i urediti studio za snimanje audioknjiga, kao i nabaviti vozilo za prijevoz slijepih i slabovidnih osoba, a za što su dobili 49.955 eura.

 - Ovaj projekt je samo djelić priče koju smo započeli prije četiri godine kad smo promovirali novu uslugu za slijepe i slabovidne osobe. Dvije godine nakon toga otvorili smo čitaonicu za slijepe i slabovidne kad smo izradili i čvrstu rampu kako bismo olakšali ulazak osobama s invaliditetom u knjižnicu. Prije dvije godine, 2011., počeli smo s nizom edukacijskih radionica namijenjenih slijepim i slabovidnim osobama koje se kontinuirano provode i danas. Ovim projektom zvučnih knjiga zaokružili smo cijelu priču s ciljem da obogatimo život tim korisnicima, rekao je Miro Grubić, ravnatelj Znanstvene knjižnice Zadar.

Istaknuo je da zvučni studio za snimanje knjiga postoji samo u Zagrebu, tako da će Zadar biti drugi grad u Hrvatskoj s tom uslugom.

Voditeljica projekta Norma Miočić istaknula je da je ugovor potpisan 20. ožujka i imaju rok od 12 mjeseci da dovrše projekt, odnosno da opreme studio i nabave vozilo.

 - Tijekom ovog projekta trebamo snimiti pet zvučnih knjiga, a na tom projektu će nam pomoći glumci Hrvatskog narodnog kazališta Zadar i Kazališta lutaka koji će svojim glasovima oživjeti knjigu i približiti je slijepim i slabovidnim osobama, rekla je Miočić istaknuvši kako će na kraju projekta nositelji napraviti zajedničku web platformu preko koje će slijepe osobe moći preuzimati zvučne knjige.

Kategorija: 
Tag: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno