Obišli mjesta snimanja u Splitu i Trogiru te okolici Zadra

Slika korisnika admin
Siniša KLARICA

U Starigradu-Paklenici je u utorak svečano otvoren još jedan susret zaljubljenika u filmove o indijanskom poglavici Winnetouu. U prepunoj dvorani Bluesun hotela Alan sudionici su se najprije podsjetili prošlogodišnjeg susreta provedenog u društvu glumaca Elke Sommer i Gojka Mitića, najpoznatijeg „indijanca" s ovih prostora. I iz ovog dokumentarca bilo je vidljivo je koliko je ovo druženje uz Winnetoua puno emocija i dobrih vibracija. Naime, gosti iz različitih zemalja u Hrvatskoj uživaju u ne samo u prirodnim lokacijama gdje su se prije toliko godina snimali filmovi o legendarnom poglavici Apača, nego i u prirodi, druženju, dobroj zabavi i hrani. Sve njih povezuje ljubav prema ovom filmskom serijalu, a većina su postali dobri prijatelji te u Hrvatsku dolaze i više puta godišnje.

Nakon pozdravnih riječi organizatora - Turističke zajednice općine Starigrad i Bluesun hotela Alan, ovogodišnji program događanja predstavili su Sandro Florit i Ulrich Wirsing, inače partneri organizatora na projektu. Radi se o velikim fanovima i dugogodišnjim vjernim gostima Starigradske rivijere koji sa iznimnim zanosom sudjeluju u osmišljavanju programa, detaljnom pronalaženju i najmanjih filmskih lokacija, kontaktiranju sa glumcima, kaskaderima i ostalim članovima filmske ekipe te su svojevrsna „zvijezda vodilja" cjelokupnog programa.

U srijedu su se gosti uputili u obilazak mjesta snimanja u Splitu i Trogiru te okolici Zadra. Obilazak naravno nije prošao bez iznenađenja. U Splitu, ispred tzv.„Ville von Vermuelen" ih je dočekao Miha Baloh, slovenski glumac rođen 1928.g. u Jesenicama. Glumio je u više filmova o Winnetouu te u drugim filmskim ostvarenjima, poput Lova na jelene, Čaruga i dr.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno