Sito i rešeto za drugoligašku sezonu

Slika korisnika admin
Marin GOSPIĆ

Na oproštaju od sezone nogometaši Zadra, oni koji su manje igrali u prvenstvu, odigrali su prijateljsku utakmicu protiv selekcije Zadarske županije sastavljene od igrača iz Prve i Druge ŽNL. U Selekciji nije bilo igrača Primorca koji su isti dan igrali finale Županijskog kupa. Ipak, iako oslabljeni "gosti" su pružili prilično jak otpor favoriziranom Zadru.

Po vrlo toplom vremenu utakmica je počela bez izrazitih šansi. Tek u 25. minuti I. Škara je za goste pucao, a je lopta otišla iznad grede. Zadrani su bili opasniji iz prekida te je tako nakon nabačaja Šutić tukao po zemlji, ali pored vratnice. Malo kasnije i Jurić je promašio okvir gola.

U drugom dijelu tempo "reprezentativaca" je opao, a Zadrani su sve više pritiskali. Tako su nekoliko prigoda propustili Čirjak (dva puta), potom Jurić te Jurjević koji se ispred vratara Deme nije najbolje snašao. Ipak za veliku borbenost stigla su i dva gola. Prvi je dao Jurić nakon što je snažnim udarce iz blizine svladao Demu. Potom se među strijelce upisao i Butić nakon nekoliko dodavanja u šesnaestercu i preciznog udarca.

- Ovakve utakmice su vrlo korisne te bi se ubuduće trebali kvalitetnije povezati s lokalnim sredinama u Županiji. Na žalost, nije bilo igrača Primorca, koji su nositelji kvalitete, ali njih ću gledati na finalu Kupa. S obzirom na termin utakmice (10.30 sati pr.a) mogu biti zadovoljan, ima tu potencijala - rekao je Igor Štimac, trener Zadra.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno