Strance zanimaju stanovi u Splitu, Zagrebu i Zadru

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika admin
Autor: 
Zvonko KUCELIN

Podaci portala Crozilla.com pokazali su kako su svibanjske cijene stanova na mjesečnoj razini zabilježile pad od 0,8 posto, dok godišnji pad cijena u prosjeku iznosi 0,4 posto.

Većina je gradova tijekom svibnja na mjesečnoj razini zabilježila pad cijena, a porast je prema statistikama portala Crozilla.com zabilježen tek u Rijeci, Zagrebu i Dubrovniku. U odnosu na isti mjesec lani, prosječne tražene cijene stanova u svibnju bilježe nešto više vrijednosti u Puli, Zagrebu i Splitu.

Tijekom svibnja je na portalu Crozilla.com najveći mjesečni pad cijena zabilježen u Zadru (-4,7 posto), dok na godišnjoj razini, odnosno, u usporedbi s istim mjesecom prošle godine, najveći pad bilježe Dubrovnik (-6,9 posto) i Šibenik (-5,2 posto.)

Prema statistikama portala Crozilla.com najveća mjesečna razlika u cijenama stanova tijekom svibnja je zabilježena u Zadru gdje su cijene na mjesečnoj razini pale za 4,7 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1785 eura.

Pad cijena od 1,7 posto na mjesečnoj je razini zabilježen u Varaždinu gdje se za "kvadrat" stana u prosjeku tražilo 1102 eura.

Cijene osječkih stanova, prema podacima portala za nekretnine i turizam Crozilla.com, na mjesečnoj su razini pale za 1,1 posto, pa se prosječna tražena cijena stana spustila na 977 eura po metru kvadratnom.

U Splitu, jednom od naših najskupljih, ali i najtraženijih gradova kada je o stanovima riječ, prosječna tražena cijena metra kvadratnog iznosila je 2167 eura, a taj je iznos, prema statistikama portala Crozilla.com 1 posto manji no mjesec ranije.

Šibenik tijekom svibnja bilježi mjesečni pad cijena od 0,9 posto, a za jedan se tamošnji metar kvadratni u prosjeku tražilo 1377 eura.

Prosječne tražene cijene pulskih stanova u svibnju su iznosile su 1319 eura po "kvadratu", tek 2 eura, odnosno 0,2 posto manje nego tijekom travnja.

Podaci portala Crozilla.com pokazali su kako su na godišnjoj razini cijene stanova najviše pale u Dubrovniku, no on je unatoč tome i dalje ostao najskuplji grad po pitanju stanova. Prosječna tražena cijena dubrovačkih stanova tijekom svibnja je iznosila 3130 eura po metru kvadratnom, što je 6,9 posto manje no lani u istom mjesecu, ali ujedno i 0,4 posto više no tijekom travnja.

Cijene su na mjesečnoj razini porasle i u Rijeci, za 0,7 posto, a za jedan se metar kvadratni u tom gradu tražio 1371 euro.

Statistike portala Crozilla.com pokazale su kako je zagrebačkim stanovima na mjesečnoj razini cijena porasla za 0,4 posto, a za jedan se metar kvadratni u prosjeku tražilo 1587 eura.

Tijekom svibnja je na portalu Crozilla.com najveća potražnja vladala za stanovima na području Zagreba, zatim Splita, Rijeke, Osijeka i Zadra.

Strani posjetitelji portala Crozilla.com koji su pretraživali stanove za prodaju, imali su nešto drugačije prioritete no domaći, njih je, naime, najviše zanimala ponuda stanova u Splitu, a zatim u Zagrebu, Zadru, Rijeci i Dubrovniku.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno