Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ardena Bajlo potukla svjetsku prvakinju Teu Radil!

04.06.2016. 22:00
Ardena Bajlo  potukla svjetsku  prvakinju Teu  Radil!


– Rad! Sve je to rezultat predanog i kontinuiranog rada, kaže nova i stara županijska šampionka Ardena Bajlo
Slavna zadarska ribolovka iz ŠRD „Zubatac” i reprezentativka  Ardena Bajlo osvojila je prvo mjesto na Županijskom natjecanju u ribolovu štapom s obale potukavši svjetsku prvakinju i klupsku kolegicu  Teu Radil, dok je Ela Bajlo na svom sedmom službenom natjecanju  došla do prve pojedinačne medalje – brončane.
I u ekipnoj konkurenciji sve su medalje podijeljene damama ŠRD  „Zubatac”: Radil je u paru s Elom Bajlo osvojila zlato, Ardena Bajlo i Nikolina Kotlar osvojile su srebro, dok je Nadi Miletić i Gordani Sikirić  pripala brončana medalja. Ukupno devet medalja i svih devet u ruke  Zadrankama iz „Zubaca”, u konkurenciji 17 najboljih županijskih  udičarki iz kukljičke „Uligne”, zadarskog „Donata”, „Sipe” iz Benkovca,  biogradske „Podlanice” i „Vrsi”. Priča koja nema kraja …
– Rad! Sve je to rezultat predanog i kontinuiranog rada, kaže nova i  stara županijska šampionka Bajlo, zadovoljna skidanjem ribičkog skalpa državnoj i svjetskoj prvakinji, ali još zadovoljnija činjenicom kako je  Radil dres crikveničkog „Arbuna” zamijenila zadarskim. Zapravo, bolje  je reći kako je zamijenila klupsku iskaznicu, jer je i na Viru nastupila u  dresu crikveničkog kluba.
– Nosit ću ga dok se ne potroši ili dok ne dobijem novi, kaže u šali  najbolja svjetska ribolovka. Natjecanje je održano na otoku Viru na  atraktivnoj lokaciji Crvenih stijena, ali koliko god je prirodni ambijent  bio izdašan ljepotom, toliko je i more bilo škrto ribom. Ardenin ulov od  24 ribe s ukupnih 846 grama uvjerljivo je najbolji rezultat Županijskog  natjecanja, odnosno količinski za 10 riba i težinski za 341 gram jači  ulov od drugoplasirane Radil, što najbolje ilustrira uglavnom škrti petosatni ribolov. Natjecanje je  organizirao Savez za športski ribolov na moru Zadarske županije, domaćin Županijskog natjecanja bio je ŠRD „Vir”  s voditeljicom Elizabetom Fumić i Igorom Marićem kao pomoćnim sucem, a sudio je Ivan Đani Duka, uz opunomoćenika Saveza Mirka Rudića. Vaganje i proglašenje pobjednika uz svečani ručak održano je u  klupskim prostorijama ŠRD „Vir” i poznatoj virskoj „Konobi kod Spavalice”. (Virski list)