Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

FOTOGALERIJA: Čak 88 posto ispitanika zaštitilo bi novigradsku dagnju oznakom izvornosti

05.06.2018. 13:13
FOTOGALERIJA: Čak 88 posto ispitanika zaštitilo bi novigradsku dagnju oznakom izvornosti


Čak 88 posto ispitanika smatra da novigradsku dagnju treba zaštititi oznakom izvornosti, a 70 posto da je novigradska dagnja kvalitetnija od dagnji iz drugih uzgojnih područja, neki su od rezultata provedenih u sklopu projekta izrade specifikacije proizvoda za zaštićenu oznaku izvornosti „Novigradska dagnja“, koji su danas prezentirani na panelu za ocjenu organoleptičkih svojstava novigradske dagnje.
Panel je, kao posljednja aktivnost navedenoga projekta, održan u restoranu "Barbakan" Poslovnog centra Sveučilišta u Zadru. Naime, Sveučilište u Zadru u suradnji s Udrugom uzgajivača školjaka „Novigradska dagnja“ i Agencijom za ruralni razvoj Zadarske županije (AGRRA) od 2016. godine provodi projekt izrade specifikacije proizvoda za zaštićenu oznaku izvornosti „Novigradska dagnja“, a jedna od planiranih projektnih aktivnosti je provođenje panela za ocjenu organoleptičkih svojstava „Novigradske dagnje.“
Kako je na  panelu naveo dipl. ing. Branimir Baždarić, tajnik Udruge uzgajivača školjaka "Novigradska dagnja" i savjetnik za ribarstvo i marikulturu u AGRRA-i, projekt izrade specifikacije proizvoda za zaštićenu oznaku izvornosti „Novigradska dagnja“ je pri kraju, te će uskoro biti predan u Ministarstvo poljoprivrede.