Jedini park za pse u Zadru ne vidi se od travurine!

Slika korisnika valentinam
Tko je nadležan?
Do kraja tjedna ili početkom sljedećeg tjedna djelatnici Čistoće trebali bi pokositi spomenuti park tako da će opet biti u funkciji, obećao je Dujela
Anamarija BILAN
Budući da se uglavnom radi o travi "lastavici", ona predstavlja i veliku opasnost za pse

Jedini park za pse na području grada Zadra, onaj u vojarni Franka Lisice, iznad kampusa, ovih je dana u potpunosti obrastao travom koja prelazi visinu od metar i pol. Budući da se uglavnom radi o travi "lastavici", velika je opasnost da ona uđe psu u oko, šape, uši ili nos, zbog čega se psa treba voditi veterinaru. Osim toga, trava je toliko visoka da niži psi uopće ne mogu trčati i moglo bi ih se i izgubiti. Zbog svega ovoga, park se uopće ne može koristiti.

Zadar je tako izgubio jedini park u kojem se pse može nesmetano pustiti da se igraju i istrče te malo "ispušu" bez straha od kazni komunalnih službi. Naime, na svim ostalim javnim površinama psi bi trebali biti vezani uzicom, čime gube priliku za potpuno istrčavanje, a koje je svakom psu prijeko potrebno. Zbog čije nebrige je ovih dana nemoguće pustiti psa u park pokušali smo doznati od nadležnih i odgovornih službi.

Robertino Dujela, pročelnik Odjela za komunalne djelatnosti Grada Zadra rekao nam je kako je taj prostor u nadležnosti Sveučilišta u Zadru, ali kako će obavijestiti nadležne službe da pokosne taj teren.

- Do kraja tjedna ili početkom sljedećeg tjedna djelatnici Čistoće trebali bi pokositi spomenuti park tako da će opet biti u funkciji, obećao je Dujela.

Sa Sveučilišta su nam rekli kako ne određuju namjenu i korištenje postojećih javnih površina i ostalih objekata te upravljanje njima.

Kategorija: 
Ocjena: 
Prosječno: 1 (1 glasova)