Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Jedini park za pse u Zadru ne vidi se od travurine!

06.06.2018. 11:19
Jedini park za pse u Zadru ne vidi se od travurine!


Jedini park za pse na području grada Zadra, onaj u vojarni Franka Lisice, iznad kampusa, ovih je dana u potpunosti obrastao travom koja prelazi visinu od metar i pol. Budući da se uglavnom radi o travi "lastavici", velika je opasnost da ona uđe psu u oko, šape, uši ili nos, zbog čega se psa treba voditi veterinaru. Osim toga, trava je toliko visoka da niži psi uopće ne mogu trčati i moglo bi ih se i izgubiti. Zbog svega ovoga, park se uopće ne može koristiti.
Zadar je tako izgubio jedini park u kojem se pse može nesmetano pustiti da se igraju i istrče te malo "ispušu" bez straha od kazni komunalnih službi. Naime, na svim ostalim javnim površinama psi bi trebali biti vezani uzicom, čime gube priliku za potpuno istrčavanje, a koje je svakom psu prijeko potrebno. Zbog čije nebrige je ovih dana nemoguće pustiti psa u park pokušali smo doznati od nadležnih i odgovornih službi.
Robertino Dujela, pročelnik Odjela za komunalne djelatnosti Grada Zadra rekao nam je kako je taj prostor u nadležnosti Sveučilišta u Zadru, ali kako će obavijestiti nadležne službe da pokosne taj teren.
– Do kraja tjedna ili početkom sljedećeg tjedna djelatnici Čistoće trebali bi pokositi spomenuti park tako da će opet biti u funkciji, obećao je Dujela.
Sa Sveučilišta su nam rekli kako ne određuju namjenu i korištenje postojećih javnih površina i ostalih objekata te upravljanje njima.