Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadarska policija nagradila najljubaznije vozače u prometu

05.06.2018. 16:11
Zadarska policija nagradila najljubaznije vozače u prometu


Danas je u prostorijama Policijske uprave zadarske održana svečana dodjela nagrada za 10 savjesnih vozača koji su sudjelovali u preventivnoj akciji u prometu pod nazivom “Dan ljubaznosti u prometu”.
Dodjeli nagrada odazvali su se Milica Petrić, Vladimir Arbanas, Niko Knežević, Petra Taraš, Milan Bobaček i Darijo Korenov. Vozači su nasumično odabrani s lista evidencija koje su sačinili učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića, također glavni akteri ove hvalevrijedne akcije.
Voditelj Službe policije PU zadarske, Božidar Budiša, pohvalio je visoku razinu kulture na zadarskim prometnicama dodoavši kako će se akcija nastaviti provoditi i dalje.
– Ovo je akcija koja će se nastaviti provoditi. Riječ je o testiranju kulture vozača u smislu propuštanja vozača na pješačkim prijelazima. Učenici Srukovne škole su na 12 mjesta u Zadru evidentirali vozače koji ili jesu ili nisu propuštali pješake. Kroz to vrijeme, sve skupa su evidentirali oko 3800 vozila na tim lokacijama, kazao je Budiša dodavši kako je, u odnosu na prošlu akciju, došlo je do značajnog podizanja kutlure u prometu. 71% vozača od svih evidentranih bilo je kulturno i propustilo je pješake. U prvoj akciji koja je održana prije 2 godine rezultat je bio 60-ak %, a cilj je 100 % te se iz policije nadaju da će i do te brojke uskoro doći.
Jasmina Pavić iz Autokluba Zadar (HAK) kazala je kako se uvijek rado odazovu ovakvim akcijama. Puno rade u području prometne preventive, pogotovo s predškolcima, osnovnoškolcima i srednjoškolcima, pokušavajući ih naučiti većoj prometnoj kulturi.
Petra Taraš jedna je od dobitnica nagrade za ljubaznost u prometu.
– Uvijek kada sam u prilici stanem pješacima na pješačkim prijelazima i poručila bih i ostalim sudionicima u prometu da budu savjesni i da propuštaju pješake, kazala je.