Županijske ustanove predstavile izvješća o radu

Poruka greške

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls u _taxonomy_menu_trails_menu_breadcrumb_alter() (linija 436 od /opt/nginx-1.17.9/htdocs/zadarskilist.hr/sites/all/modules/taxonomy_menu_trails/taxonomy_menu_trails.inc).
Slika korisnika valentinam
Kolegij župana
Predstavljena su i usvojena izvješća javnih ustanova kojima je Zadarska županija osnivač - Zadre Nove, INOVAcije, AGRRA-e, Nature Jadere, Zavoda za prostorno uređenje, Županijske lučke uprave, Zdravstvene ustanove ljekarne
Zvonko KUCELIN
Sva su izvješća usvojena

Na devetom kolegiju župana usvojeno je svih 15 točaka dnevnoga reda. Predstavljena su i usvojena izvješća javnih ustanova kojima je Zadarska županija osnivač - Zadre Nove, INOVAcije, AGRRA-e, Nature Jadere, Zavoda za prostorno uređenje, Županijske lučke uprave, Zdravstvene ustanove ljekarne.

- Tijekom 2017. godine Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA provodila je, između ostalog, 18 projekata, sudjelovala u prijavi 44 projekta te provodila aktivnosti postupaka za ugovaranje dva projekta čija je provedba započela u 2018. godini, završila je izradu Strateškog razvojnog programa za Općinu Polača, izradila osam studija opravdanosti davanja koncesije i procjene vrijednosti na pomorskom dobru za potrebe Upravnog odjela za pomorsko dobro, more i promet Zadarske županije, te je izradila Preliminarnu studiju opravdanosti uređenja i opremanja parkirališta Opće bolnice Zadar, navela je samo neke od brojnih projekata ravnateljica Sanja Peričić. Istaknula je kako su ukupni prihodi i primici za 2017. godinu 6.8 milijuna kuna, dok su rashodi 5.8 milijuna kuna. Uz izvješće, prihvaćena je odluka o promjeni djelatnosti kojima se povećavaju ovlasti te će postati regionalni koordinator.

Vedrana Kevrić, ravnateljica INOVAcije izvijestila je o prošlogodišnjem radu ustanove tijekom koje su bili usmjereni na strateške razvojne projekte Zadarske županije: Centar novih tehnologija (CeNT) - specijalizirani poslovni inkubator za metaloprerađivačku industriju, Centar kompetencija za preradu ribe i voća - Plavo-zeleni centar, Centar za kreativne industrije - specijalizirani poslovni inkubator za kreativne industrije te Centar za razvoj i edukaciju. Prema financijskom izvješću Ustanove ukupni prihodi i primici za 2017. godinu ostvareni su  u iznosu od 1.5 milijuna kuna, što je 22 posto manje od planiranog radi pomaka dinamike provedbe aktivnosti odobrenih EU projekata.

AGGRA je ukupno je na razne natječaje i operativne programe prijavila 104 projekta od čega je odobreno njih 48, 27 ih nije prihvaćeno, a za 29 projekata rezultati se očekuju u 2018. godini. 

Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar između ostalog je rekao kako su u proteklom razdoblju ostvarili projekte izgradnje i sanacije lučke podgradnje u iznosu od 8.4 milijuna kuna. 

Na kolegiju su imenovani Boris Jović za zapovjednika i Darko Kovačević za zamjenika zapovjednika vatrogasnih postrojbi Vatrogasne zajednice Zadarske županije. Također u Vijeće za prevenciju kriminaliteta imenovani su Marina Magaš te Boris Babić. Na samom kraju prihvaćeni su prijedlozi o raspisivanju javnog poziva za dodjelu potpora malom poduzetništvu za 2018. godinu kao i prijedlog odluke o davanju suglasnosti Osnovnoj školi Vladimira Nazora Škabrnja za sklapanje Sporazuma sa Abu Dhabi Future Energy Company.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno