Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Županijske ustanove predstavile izvješća o radu

05.06.2018. 14:30
Županijske ustanove predstavile izvješća o radu


Na devetom kolegiju župana usvojeno je svih 15 točaka dnevnoga reda. Predstavljena su i usvojena izvješća javnih ustanova kojima je Zadarska županija osnivač – Zadre Nove, INOVAcije, AGRRA-e, Nature Jadere, Zavoda za prostorno uređenje, Županijske lučke uprave, Zdravstvene ustanove ljekarne.
– Tijekom 2017. godine Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA provodila je, između ostalog, 18 projekata, sudjelovala u prijavi 44 projekta te provodila aktivnosti postupaka za ugovaranje dva projekta čija je provedba započela u 2018. godini, završila je izradu Strateškog razvojnog programa za Općinu Polača, izradila osam studija opravdanosti davanja koncesije i procjene vrijednosti na pomorskom dobru za potrebe Upravnog odjela za pomorsko dobro, more i promet Zadarske županije, te je izradila Preliminarnu studiju opravdanosti uređenja i opremanja parkirališta Opće bolnice Zadar, navela je samo neke od brojnih projekata ravnateljica Sanja Peričić. Istaknula je kako su ukupni prihodi i primici za 2017. godinu 6.8 milijuna kuna, dok su rashodi 5.8 milijuna kuna. Uz izvješće, prihvaćena je odluka o promjeni djelatnosti kojima se povećavaju ovlasti te će postati regionalni koordinator.
Vedrana Kevrić, ravnateljica INOVAcije izvijestila je o prošlogodišnjem radu ustanove tijekom koje su bili usmjereni na strateške razvojne projekte Zadarske županije: Centar novih tehnologija (CeNT) – specijalizirani poslovni inkubator za metaloprerađivačku industriju, Centar kompetencija za preradu ribe i voća – Plavo-zeleni centar, Centar za kreativne industrije – specijalizirani poslovni inkubator za kreativne industrije te Centar za razvoj i edukaciju. Prema financijskom izvješću Ustanove ukupni prihodi i primici za 2017. godinu ostvareni su  u iznosu od 1.5 milijuna kuna, što je 22 posto manje od planiranog radi pomaka dinamike provedbe aktivnosti odobrenih EU projekata.
AGGRA je ukupno je na razne natječaje i operativne programe prijavila 104 projekta od čega je odobreno njih 48, 27 ih nije prihvaćeno, a za 29 projekata rezultati se očekuju u 2018. godini. 
Davor Škibola, ravnatelj Županijske lučke uprave Zadar između ostalog je rekao kako su u proteklom razdoblju ostvarili projekte izgradnje i sanacije lučke podgradnje u iznosu od 8.4 milijuna kuna. 
Na kolegiju su imenovani Boris Jović za zapovjednika i Darko Kovačević za zamjenika zapovjednika vatrogasnih postrojbi Vatrogasne zajednice Zadarske županije. Također u Vijeće za prevenciju kriminaliteta imenovani su Marina Magaš te Boris Babić. Na samom kraju prihvaćeni su prijedlozi o raspisivanju javnog poziva za dodjelu potpora malom poduzetništvu za 2018. godinu kao i prijedlog odluke o davanju suglasnosti Osnovnoj školi Vladimira Nazora Škabrnja za sklapanje Sporazuma sa Abu Dhabi Future Energy Company.