Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

LA MUSICA Hani Grubić dva prva, Eni Nimčević dva druga mjesta

05.06.2019. 09:44
LA MUSICA Hani Grubić dva  prva, Eni  Nimčević dva  druga mjesta


Nesumnjivo je kako je Zadar uvijek slovio kao grad u kojemu se rađaju pravi glazbeni slavuji. Mnoga, upravo zadarska glazbena  imena, i danas su u širokoj javnosti prepoznata kao vrsni pjevači, autori i instrumentalisti. 
Čini se kako i zadarski pjevački "podmladak" upravo ima i nosi tu  tendenciju, želje, stremljenja i snove. Velike snove.
Upravo su nešto po tom pitanju učinile i četiri prekrasne djevojčice  iz Glazbenog studija LIBRETO, i to protekloga vikenda na Zagrebačkom  dječjem festivalu "La Musica" s međunarodnim predznakom.
Njihova imena su Katarina Mikulec, Antea Jakešević, Hana Grubić i  Ena Nimčević.
Djevojčice su pozvane na Festival natjecateljskoga karaktera zahvaljujući poslanim snimkama vokalnih izvedbi pjesama koje žele izvoditi i na taj su si način osigurale nastup, odnosno prošle su zadani  predselekcijski put.
U prvoj, polufinalnoj večeri, nastupile su pred žirijem u sastavu Paola  Valić Bekić, Marko Tomasović, Dinko Komadina i Valentina Sokač, kao i  večer nakon, dok je voditelj programa bio Dino Antonić, vocal coach  Zvijezda i Zvjezdica te pjevač u mjuziklima.
Svoje su mjesto u drugoj, finalnoj večeri, po glasovima stručnoga ocjenjivačkoga žirija izborile Antea Jakešević, Ena Nimčević i Hana Grubić.


Pohvale članova žirija
Prvu je nagradu u 3. kategoriji osvojila Hana, sa samo 2 boda manje  od maksimalnoga broja bodova, dok je drugo mjesto osvojila Ena  Nimčević.
Djeca koja su nastupila na Festivalu došla su iz čitave Hrvatske – od  Hvara, Splita, Rijeke, Zagreba, Virovitice, pa sve do Slovenije i Bugarske.
U finalnoj večeri prvo je mjesto u 3. kategoriji ponovno uvjerljivo,  scenski i bodovno, odnijela Hana Grubić (djevojčice su pjevale 2 različite pjesme u 2 dana), dok je drugo mjesto odnijela sjajna Ena  Nimčević.
Na brojnim pohvalama djevojčicama iz Zadra nisu štedjeli niti članovi žirija.
U revijalnom dijelu 2. večeri nastupio je poznati zagrebački zbor "Zagrepčanke i dečki".
"Što reći osim da smo naprosto oduševljeni samim natjecanjem! Djeca su prihvaćena prekrasno, što je nama osobno prvo i primarno. Sve  pohvale upućujemo i čitavom Organizacijskom timu jer su se zaista  potrudili da djeci ovaj Festival ostane u nezaboravnom sjećanju, na  svaki mogući način. Djeca su bila predivna… Dugo nismo čuli toliko talentirane djece na jednom mjestu i da Dinka ili mene netko posjedne u  jednu od sudačkih stolica – bili bismo u veeelikom problemu… Svatko  je i od nas imao svoje favorite. Meni osobno su to bile tri djevojčice –  divna djevojčica iz Bugarske, Riječanka i moja Slavonka, Virovitičanka.  Ma malo sam rekla… Bilo ih je još dobrih… Teško je uopće reći tko je tu  i za koliko nijansica bolji. Stvarno su se svi potrudili, oko čitavoga koncepta – od izbora pjesama, matrica, garderobe, šminke, scenskoga nastupa… Tako mali a tako – veliki!" zaključila je Ivana, jedna od vokalnih  trenera iz LIBRETA i voditeljica DZ LIBRETIĆI.


Uskoro Golden Voice
"Naše su se curke držale sjajno i zaista smo preponosni na njih.  Njihov rad, njihov odnos prema drugoj djeci i sklapanje novih prijateljstava, zalaganje, srčanost, ljubav prema glazbi, volju i optimizam. Lagali bismo kada bismo rekli da nismo izuzetno sretni zbog svih odličnih  plasmana i nagrada, ali ono što bismo još više istaknuli jest da naše  curke zaista vole glazbu i sve ovo rade zbog – nje same. I to nam je uvijek nit vodilja, odnosno nju ističemo i izvlačimo u prvi plan. Mi živimo  glazbu i živimo za glazbu i prijateljstvo. I želimo da one pokažu upravo  sebe, autentične, prave sebe, da ostave dušu na sceni. Da budu ponosne, hrabre, iskrene i svoje. Onda rezultati naprosto dođu sami od sebe.  Da ne radimo upravo na takav, baš nama svojstven način, kroz opušteno istraživanje i osluškivanje upravo samih sebe, one ne bi postizale  ovakve rezultate.
Samo primjera radi, naša Hana Grubić jest u razmaku od 3 dana osvojila 1. mjesto na Benjafestu u HNK – u Zadar, a zatim 2 prva mjesta u  Zagrebu. To se nikako nije moglo dogoditi pukim slučajem," jednoglasni su Dinko i Ivana.
Uskoro nas očekuje i jedno jako lijepo pjevačko događanje u našem  Gradu, GOLDEN VOICE, stoga i dalje ostanite – tuned, uz zadarske  mlade nade i LIBRETO, poručili su iz ansambla.(zl)