LA MUSICA Hani Grubić dva prva, Eni Nimčević dva druga mjesta

Slika korisnika mkvanja
Mlade zadarske pjevačke nade iz LIBRETA trijumfirale na Zagrebačkom dječjem festivalu
Naše su se curke držale sjajno i zaista smo preponosni na njih. Njihov rad, njihov odnos prema drugoj djeci i sklapanje novih prijateljstava, zalaganje, srčanost, ljubav prema glazbi, volju i optimizam. Lagali bismo kada bismo rekli da nismo izuzetno sretni zbog svih odličnih plasmana i nagrada, ali ono što bismo još više istaknuli jest da naše curke zaista vole glazbu i sve ovo rade zbog - nje same, kazali su iz Libreta
Članice Libreta vratile su se iz Zagreba ovjenčane nagradama

Nesumnjivo je kako je Zadar uvijek slovio kao grad u kojemu se rađaju pravi glazbeni slavuji. Mnoga, upravo zadarska glazbena  imena, i danas su u širokoj javnosti prepoznata kao vrsni pjevači, autori i instrumentalisti. 

Čini se kako i zadarski pjevački "podmladak" upravo ima i nosi tu  tendenciju, želje, stremljenja i snove. Velike snove.

Upravo su nešto po tom pitanju učinile i četiri prekrasne djevojčice  iz Glazbenog studija LIBRETO, i to protekloga vikenda na Zagrebačkom  dječjem festivalu "La Musica" s međunarodnim predznakom.

Njihova imena su Katarina Mikulec, Antea Jakešević, Hana Grubić i  Ena Nimčević.

Djevojčice su pozvane na Festival natjecateljskoga karaktera zahvaljujući poslanim snimkama vokalnih izvedbi pjesama koje žele izvoditi i na taj su si način osigurale nastup, odnosno prošle su zadani  predselekcijski put.

U prvoj, polufinalnoj večeri, nastupile su pred žirijem u sastavu Paola  Valić Bekić, Marko Tomasović, Dinko Komadina i Valentina Sokač, kao i  večer nakon, dok je voditelj programa bio Dino Antonić, vocal coach  Zvijezda i Zvjezdica te pjevač u mjuziklima.

Svoje su mjesto u drugoj, finalnoj večeri, po glasovima stručnoga ocjenjivačkoga žirija izborile Antea Jakešević, Ena Nimčević i Hana Grubić.

Pohvale članova žirija

Prvu je nagradu u 3. kategoriji osvojila Hana, sa samo 2 boda manje  od maksimalnoga broja bodova, dok je drugo mjesto osvojila Ena  Nimčević.

Djeca koja su nastupila na Festivalu došla su iz čitave Hrvatske - od  Hvara, Splita, Rijeke, Zagreba, Virovitice, pa sve do Slovenije i Bugarske.

U finalnoj večeri prvo je mjesto u 3. kategoriji ponovno uvjerljivo,  scenski i bodovno, odnijela Hana Grubić (djevojčice su pjevale 2 različite pjesme u 2 dana), dok je drugo mjesto odnijela sjajna Ena  Nimčević.

Na brojnim pohvalama djevojčicama iz Zadra nisu štedjeli niti članovi žirija.

U revijalnom dijelu 2. večeri nastupio je poznati zagrebački zbor "Zagrepčanke i dečki".

"Što reći osim da smo naprosto oduševljeni samim natjecanjem! Djeca su prihvaćena prekrasno, što je nama osobno prvo i primarno. Sve  pohvale upućujemo i čitavom Organizacijskom timu jer su se zaista  potrudili da djeci ovaj Festival ostane u nezaboravnom sjećanju, na  svaki mogući način. Djeca su bila predivna... Dugo nismo čuli toliko talentirane djece na jednom mjestu i da Dinka ili mene netko posjedne u  jednu od sudačkih stolica - bili bismo u veeelikom problemu... Svatko  je i od nas imao svoje favorite. Meni osobno su to bile tri djevojčice -  divna djevojčica iz Bugarske, Riječanka i moja Slavonka, Virovitičanka.  Ma malo sam rekla... Bilo ih je još dobrih... Teško je uopće reći tko je tu  i za koliko nijansica bolji. Stvarno su se svi potrudili, oko čitavoga koncepta - od izbora pjesama, matrica, garderobe, šminke, scenskoga nastupa... Tako mali a tako - veliki!" zaključila je Ivana, jedna od vokalnih  trenera iz LIBRETA i voditeljica DZ LIBRETIĆI.

Uskoro Golden Voice

"Naše su se curke držale sjajno i zaista smo preponosni na njih.  Njihov rad, njihov odnos prema drugoj djeci i sklapanje novih prijateljstava, zalaganje, srčanost, ljubav prema glazbi, volju i optimizam. Lagali bismo kada bismo rekli da nismo izuzetno sretni zbog svih odličnih  plasmana i nagrada, ali ono što bismo još više istaknuli jest da naše  curke zaista vole glazbu i sve ovo rade zbog - nje same. I to nam je uvijek nit vodilja, odnosno nju ističemo i izvlačimo u prvi plan. Mi živimo  glazbu i živimo za glazbu i prijateljstvo. I želimo da one pokažu upravo  sebe, autentične, prave sebe, da ostave dušu na sceni. Da budu ponosne, hrabre, iskrene i svoje. Onda rezultati naprosto dođu sami od sebe.  Da ne radimo upravo na takav, baš nama svojstven način, kroz opušteno istraživanje i osluškivanje upravo samih sebe, one ne bi postizale  ovakve rezultate.

Samo primjera radi, naša Hana Grubić jest u razmaku od 3 dana osvojila 1. mjesto na Benjafestu u HNK - u Zadar, a zatim 2 prva mjesta u  Zagrebu. To se nikako nije moglo dogoditi pukim slučajem," jednoglasni su Dinko i Ivana.

Uskoro nas očekuje i jedno jako lijepo pjevačko događanje u našem  Gradu, GOLDEN VOICE, stoga i dalje ostanite - tuned, uz zadarske  mlade nade i LIBRETO, poručili su iz ansambla.(zl)

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno