Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Biograđani nadigrali Zadrane

Autor: Zvonimir Petrović

04.07.2010. 22:00
Biograđani nadigrali Zadrane


U dvoboju Biograđana i Zadrana domaćini su bili bolji i uvjerljivo slavili. Početak utakmice ukazivao je da će domaća momčad rutinski odigrati jer odmah na početku su domaćini poveli s dva pogotka prednosti. Međutim, onda su uslijedile tehničke pogreške s obje strane, ali su se gosti bolje snašli te postigli dva pogotka, a za minimalnu prednost u prvoj četvrtini zaslužan je ponajbolji domaći igrač Šime Brzić. Druga četvrtina bila je slična prvoj, a nakon rezultata 4:4 Vlado Pilipović s dva pogotka ponovno je napravio rezultatsku prednost za domaćina. U nastavku zbog pada napona na bazenu uslijedila je mala stanka jer se prešlo na ručno mjerenje, što je dobro došlo domaćinu koji je u nastavku postigao tri pogotka, a ključnu ulogu u postizanju pogodaka s igračem više je uzeo kapetan momčadi Davor Šarić, što je bilo dosta da iskusnija momčad do kraja utakmice drži rezultatsku prednost i zasluženo pobijedi. U sljedećem kolu u Biograd dolazi izravni konkurent za četvrtu poziciju na prvenstvenoj ljestvici momčad Siscije iz Siska.
– Momčad nije dobro otvorila utakmicu jer je igrala u grču, ali nakon druge četvrtine poboljšala je obranu, a u napadu je znala iskoristiti igrača više. Pobjeda je zaslužena jer je vidljivo da smo iskusnija momčad i bolje pripremljena, ali bi čestitao gostima iz Zadra koji imaju dobru mladu momčad pred kojom je tek karijera. Također moram naglasiti da i naša mladost ima perspektivu jer na ovoj utakmici nisu nastupila naša dva talentirana juniora koja su na završnici državnog prvenstva, Deni Šarić i Marko Jelavić – kazao je Denis Šupe trener Biograda.
Trener Zadra vidno uzbuđen nije imao riječi jer je mišljenja da je utakmica odigrana u neregularnim uvjetima. Njegovo mišljenje da da je došlo do namjernog pada napona. Također smatra da je ručno mjerenje vremena nedolično odigravanju jedne prvenstvene utakmice, kao i loše suđenje.
 


BIOGRAD – ZADAR 1952 11:7


(3:2,3:2, 3:2, 2:1)
BIOGRAD: Bazen HTP Ilirije. Gledatelja 300. Suci: Tomislav Copić i Borislav Juras
BIOGRAD: Rukavina, Dušković, Kulaš, Šarić 3, Antić 1, Lugović , Kadija, Eškinja, Macuka 1, Pilipović 2, Brzić 2, Radas, Baričić, Koprčina. Trener: Denis Šupe
ZADAR: Klarica, Santini, Čurković 1, Raić 1, Jadrešić 1, Stipić 2, Plantak, I. Šarić 2, M. Šarić, Ančić. Trener: Goran Jovančević