Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Interes iznad svih očekivanja

Autor: Mile Marić

04.07.2010. 22:00
Interes iznad svih očekivanja

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Nakon završetka prvog kruga ljetnog upisnog roka u školsku godinu 2010./2011., ravnatelj Srednje škole kneza Branimira Benkovac Josip Peran, nije skrivao oduševljene odazivom na upis te povjerenjem roditelja i učenika u njihovu školu.
Prije dvije godine u prvi su razred u prvom krugu upisana 64 učenika, dok ih je ove godine upisano 96!
– To je iznad svih očekivanja. Ja i cijeli odgojno-obrazovni tim škole iznimno smo zadovoljni. U prvom upisnom krugu u opću gimnaziju upisano je 27 učenika, u ekonomski smjer 20 učenika, u smjer računalni tehničar u strojarstvu 25 učenika, u smjer prodavača 10, keramičar 5, automehaničar 3 te instalater centralnog grijanja i klimatizacije 7 učenika. Nažalost, u zanimanje klesar nije upisan niti jedan učenik.
Za drugi krug ljetnog upisnog roka za koji su prijave u ponedjeljak 5. srpnja, i upisi 6. srpnja ostalo je jedno slobodno mjesta u općoj gimnaziji, 8 u ekonomskom smjeru, 3 u smjeru računalni tehničar u strojarstvu, 6 u smjeru prodavač, 3 za smjer keramičar, 5 u smjeru automehaničar te 2 mjesta za smjer instalater centralnog grijanja i klimatizacije, kazao je ravnatelj Peran kazavši da je najveći interes za smjer opće gimnazije bio očekivan, kao što je očekivano bilo i da će najmanje zanimanja biti za strukovna obrtnička zanimanja.
– Raduje nas što su učenici s područja grada Benkovca, općina Lišane Ostrovičke, Stankovci i Polača odlučili nastaviti svoje obrazovanje u našoj školi gdje će moći artikulirati svoje interese te ostvariti onaj kvantum znanja koji će im omogućiti njihovo daljnje obrazovanje na fakultetima. I učenici i roditelji redovito prate rezultate i rad naše škole na županijskim i državnim natjecanjima, ali i rezultate koje smo i ove godine ostvarili na državnoj maturi, koja je jamstvo upisa na željeni fakultet. Za dodatnu motivaciju učenika škola ima razrađen sustav nagrađivanja onih najboljih koji dodatno motivira naše učenike na još bolje rezultate. Osim toga, nastavni se proces iz godine u godinu osuvremenjuje uvođenjem novih nastavnih tehnologija. Zanimljiv je i podatak da naša škola ima kontinuitet izdavaštva školskog lista “Grafiti”, koji je ostao jedini list srednjih škola s područja Zadarske županije, rekao je Peran.