Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Najbolja formacija je ona koja pobjeđuje

Autor: Šime Ćurko

04.07.2010. 22:00
Najbolja formacija je ona koja pobjeđuje

Foto: Vedran SITNICA



Igrat ćemo u onom rasporedu koji se pokaže najboljim za profil igrača s kojima trenutačno raspolažemo – kaže Bajlo
Josip Bajlo, sportski direktor, nije bio oduševljen pitanjem o formaciji u kojoj je Zadar odigrao trening utakmice protiv Nafte (2:0) i ZTE-a (1:0). S obzirom da nismo u mogućnosti pratiti nastupe Zadrana na slovensko-mađarskoj turneji po sastavu s kojim je Dalibor Zebić započeo posljednje dvije utakmice, zaključili smo da Zadar (ponovno) igra u formaciji 3-5-2. Na pitanje da nam prokomentira tu odluku Bajlo je zagrmio preko mobitela:
– Što ste se toliko uhvatili formacije, stalno pišete četvorica, pa trojica u liniji. Zašto je to posebno značajno? Uostalom, igrat ćemo u onom rasporedu koji se pokaže najboljim za profil igrača s kojima trenutačno raspolažemo. Najbolja formacija je ona koja pobjeđuje.
Imao je Bajlo, očito, potrebu neke stvari dodatno objasniti. Trenutak kasnije sve je opet bilo u redu, Bajlo je slao optimistične poruke o igri koju je Zadar pokazao unutar 24 sata.
– Posebno dobar dojam ostavila je momčad koja bi počela utakmicu. Igrali smo pokretljivo i vrlo odgovorno u obrambenoj fazi, što se vidi i iz toga da nismo primili pogodak. Ne opterećuju nas rezultati na pripremnim utakmicama, iako je uvijek lijepo prije početka sezone ući u pobjednički niz. Protiv Kaposvara očekujemo da će igrači ponoviti dobro izdanje – podvukao je Bajlo.
Premda Bajlo o tome neće mnogo govoriti za sada je primjetno da Zebić slaže momčad u kojoj se na poziciji libera traži alternativa u posljednje vrijeme često ozlijeđenom Skočibušiću. Ako ćemo još malo o formaciji, onda smo dojma da bi Zadar i na jesen mogao igrati 3-5-2, a zanimljivo je da su od prve minute u napadu igrali Santini i Gospić, dok je Terkeš kasnije ulazio s klupe. Na mjestu organizatora igre Zebić pokušava s Mršićem…
Konkurenciju u veznom redu mogao bi pojačati Toni Pezo za kojeg je Bajlo rekao da bi se danas trebao pojaviti u Moravskim Toplicama. Novost je da se momčadi pridružio Ivan Ćurjurić, koji je prethodnih nekoliko dana u Zadru bio na liječničkim pretragama. Sljedeću provjeru Zadrani imaju protiv još jednog prvoligaša, u utorak slijedi ogled s Kaposvarom.
 


Glumac zabio Mađarima


Zadrani su subotu u Mađarskoj pobijedili (1:0) domaći ZTE, momčad koja ove sezone igra u kvalifikacijama za Europsku ligu. Odlučujući trenutak dogodio se u 15. minuti kad je nakon kornera Glumac glavom pogodio za 1:0. Imali su Zadrani još dvije izgledne situacije u prvom poluvremenu, u 26. i 37. minuti Gospić se našao sam pred domaćim vratarem, ali je zadarskom napadaču nedostajalo preciznosti u završnom udarcu. U nastavku je Dalibor Zebić promijenio gotovo cijelu momčad da bi u posljednjim trenucima utakmice Terkeš pogodio mrežu ZTE-a, no pomoćni sudac signalizirao je zaleđe.
Za Zadar su nastupili: Gluić, Con, Puljić, Glumac, Peraić, Šare, Banović, Begonja, Mršić, Gospić, Santini. Još su igrali: Šimurina, Gregov, Milin, Jerbić, F. Bilaver, J. Bilaver, Terkeš, Ćurjurić.