Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Pronašli mu ukradene stvari i oružje

Autor: Minja Gugić

04.07.2010. 22:00
Pronašli mu ukradene stvari i oružje


Nakon obavljenog kriminalističkog istraživanja nad 31-godišnjakom s područja Benkovca, policajci su utvrdili osnovanost sumnje da je on u subotu oko ponoći, u mjestu Popovići nasilno ušao u obiteljsku kuću te gurajući i hvatajući za vrat fizički napao 54-godišnjeg vlasnika.
Ukrao mu je i automobil „opel agila” i manji novčani iznos čime je počinio kazneno djelo razbojništva.
Zbog razbojništva i nasilničkog ponašanja, muškarac je uhićen, a policajci su potom na automobilu kojeg su nešto kasnije pronašli na raskrižju prometnica Bruška-Popovići, obavili očevid i još pronašli ručnu bombu i pištoljsko streljivo.
U autu je, također, pronađena i veća količina cigareta, suhomesnatih proizvoda i deterdženta koje je tijekom mjeseca lipnja krao provaljivanjem u trgovine Sonik u Nadinu te u dva navrata u trgovinu „Maslina” u Karinu Donjem.
Na traženje i uz dozvolu dežurnog istražnog suca Županijskog suda u Zadru, policajci su potom obavili i pretragu njegove obiteljske kuće gdje su pronašli četiri ručne bombe i veću količinu raznog streljiva te sporogoreći štapin i upaljač.
Zbog ovih kaznenih djela, 31-godišnjak je jučer ujutro priveden istražnom sucu Županijskog sudu u Zadru koji mu je nakon saslušanja odredio pritvor koji može trajati i do mjesec dana.