Bolnica traži sedam specijalizanata

Slika korisnika admin
Vedran KARUZA
Traže se specijalizanti

Zadarska Opća  bolnica raspisala je natječaj  za sedam novih specijalizacija. Objavljenim natječajem Opća bolnica traži  specijalizante iz gastroenterologije, onkologije i radioterapije, abdominalne kirurgije, ortopedije i traumatologije, neurologije, kliničke  radiologije te anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine. Natječaj je  otvoren do 13. srpnja.

Uvjeti natječaja utvrđeni  su Pravilnikom o mjerilima  za prijem specijalizanata.  Prema Pravilniku, specijalizanti koji budu izabrani na  najnovijem natječaju imat  će obvezu rada u zadarskoj  Općoj bolnici isti vremenski  period koliko traje specijalizacija. Na taj način Opća  bolnica Zadar se osigurala  da liječnici kojima plati školovanje završetkom specijalizacije ne odlaze u druge  bolnice ili klinike.

Specijalizanti, kako najavljuje dr. Dario Nakić, ravnatelj zadarske Opće bolnice, počet će raditi početkom listopada ove godine.  Kako se ovim natječajem  traže specijalizanti iz gastroenterologije, traumatologije i abdominalne kirurgije,  dr. Nakić pojašnjava da je  zapravo riječ o tri subspecijalizacije, dvije iz područja  kirurgije te jedna za internu  medicinu.

Kategorija: 
Ocjena: 
Nije još ocijenjeno