Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Bolnica traži sedam specijalizanata

04.07.2011. 22:00
Bolnica traži sedam  specijalizanata


Traže se specijalizanti iz gastroenterologije, onkologije i radioterapije, abdominalne kirurgije, ortopedije i traumatologije, neurologije, kliničke radiologije te anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine


Zadarska Opća  bolnica raspisala je natječaj  za sedam novih specijalizacija. Objavljenim natječajem Opća bolnica traži  specijalizante iz gastroenterologije, onkologije i radioterapije, abdominalne kirurgije, ortopedije i traumatologije, neurologije, kliničke  radiologije te anesteziologije, reanimatologije i intenzivne medicine. Natječaj je  otvoren do 13. srpnja.
Uvjeti natječaja utvrđeni  su Pravilnikom o mjerilima  za prijem specijalizanata.  Prema Pravilniku, specijalizanti koji budu izabrani na  najnovijem natječaju imat  će obvezu rada u zadarskoj  Općoj bolnici isti vremenski  period koliko traje specijalizacija. Na taj način Opća  bolnica Zadar se osigurala  da liječnici kojima plati školovanje završetkom specijalizacije ne odlaze u druge  bolnice ili klinike.
Specijalizanti, kako najavljuje dr. Dario Nakić, ravnatelj zadarske Opće bolnice, počet će raditi početkom listopada ove godine.  Kako se ovim natječajem  traže specijalizanti iz gastroenterologije, traumatologije i abdominalne kirurgije,  dr. Nakić pojašnjava da je  zapravo riječ o tri subspecijalizacije, dvije iz područja  kirurgije te jedna za internu  medicinu.