Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Demantiran pronalazak Antonijina mobitel

04.07.2011. 22:00
Demantiran pronalazak  Antonijina mobitel


Niti osmi dan intenzivne pretrage terena, u kojoj je jučer sudjelovalo preko 200 pripadnika policije, vojske, Gorske službe spašavanja i vatrogasaca, nije rezultirao pronalaskom tijela Antonije Bilić niti ikakvih tragova


Informacija da su u jednom kontejneru u Đurđevcu pronađeni majica i djelovi mobitela Antonije Bilić jučer je demantirana iz  MUP-a koji je za nestalom 17-godišnjakinjom pokrenuo najveću potragu u  povijesti Hrvatske. Jučer je nastavljeno  isušivanje jezera Brljan na rijeci Krki u  koje je vozač šlepera Dragan Paravinja,  prema priznanju policiji, bacio tijelo  Antonije Bilić. Razina vode snižena je  za oko 150 centimetara što uvelike  olakšava posao tragačima, a posebno  roniocima koji su zbog gotovo nikakve  vidljivosti u mutnoj vodi doslovno morali prstima prepipavati dno. Područje  uz jezero i dalje pretražuju pripadnici  policije i GSS-a s psima tragačima, a u  jezeru su jučer radili ronioci Oružanih  snaga RH.  8
Županijski vatrogasni zapovjednik  Darko Dukić kazao je da pumpe rade  bez prestanka te se voda već povukla sa  jednog dijela rukavaca koji se pregledavaju, a kako se jezero Brljan prostire na oko četiri hektara površine  očekuje da će cijelo biti isušeno kroz  nekoliko dana.
Kakve će posljedice po ekosustav  Nacionalnog parka Krka prouzročiti  isušivanje jezera Brljan za sada se ne  zna, a iz Nacionalnog parka Krka jučer  su demantirali policiju kazavši da MUP  od njih nije tražio, pa ni dobio dozvolu  za takvu akciju.
– A posljedica će sigurno biti jer je  riječ o osjetljivom području. Problem  je ako sedrene barijere ostanu bez vode  – kazala je Gordana Goreta, voditeljica  Odjela za zaštitu voda NP Krka. 
Niti osmi dan intenzivne pretrage  terena, u kojoj je jučer sudjelovalo  preko 200 pripadnika policije, vojske,  Gorske službe spašavanja i vatrogasaca, nije rezultirao pronalaskom tijela  Antonije Bilić niti ikakvih tragova, što  je potvrdio i načelnik šibenske policije  Ivica Kostanić dodavši da svakodnevno  nalaze mnoštvo različitih predmeta koji se onda provjeravaju kako bi se  otklonila sumnja da su povezani s nestalom djevojkom.
U policiji su jučer neizravno potvrdili i da su tijekom potrage nađene  ljudske kosti stare između 20 i 30 godina, ali, naglašeno je, ne na jezeru  Brljan već na drugoj lokaciji. Nikakve  druge detalje o tomu nisu željeli otkriti.  Najintenzivnija potraga i dalje traje  upravo na području jezera Brljan, a  akcija se jučer proširila i na Šarena  jezera kod Knina, dionicu ceste D-1 od  Šarenih jezera prema Sinju, riječni tok  rijeke Orašnice koja se iz Knina spaja s  Krkom te rijeku Krku na potezu od  Knina do Brljana.